12.06.2012. / 16:15

Autor: Nacional.hr

Inovativni brokeri u osiguranju sada i u Hrvatskoj

Koban Südvers Group je poslovni model koji koristi vlastite resurse i ne zahtijeva vanjsko financiranje

S predstavljanja S predstavljanja Danas je u Eurotoweru predstavljen Koban Südvers Group Zagreb d.o.o., član grupacije Koban Südvers Group i WBN-a - Worldwide Broker Network, najvećeg svjetskog udruženja neovisnih brokera u osiguranju čiji je Koban Südvers Group Zagreb d.o.o. ekskluzivni član na području RH i prospektivni regionalni centar.

Novinarima su se obratili Damir Čužić, CEO Koban Südvers Group Zagreb d.o.o., dr. Klaus Koban, Koban Südvers Group Austria i Reinhard Riehl, član poslovodstva Südvers GmbH i COO WBN-a. U svom izlaganju Damir Čužić je istaknuo da, dok je na tržištu aktivno 30-ak posrednika u osiguranju, oni smatraju da je razlog njihovog osnivanja i niša koju namjeravaju ispuniti, iskorištavanje komparativne prednosti poznavanja lokalnog tržišta i WBN-a kao izvora recentnih svjetskih trendova u osiguranju i iskustva na drugim usporedivim osigurateljnim tržištima.

„Naš target su tvrtke većinom srednje veličine koje nisu obuhvaćene globalnim master programima, a žele imati pokriće u potpunosti prilagođeno svojim potrebama bazirano na recentnim svjetskim trendovima i za to su spremne platiti premiju po fer cijeni koja uključuje kompletan servis u svim fazama osigurateljnog pokrića i dobiti neophodnu sigurnost za svoje poslovne aktivnosti. Aktivna kooperacija s našim partnerima iz osiguravajućih kuća kroz predlaganje inovativnih osigurateljnih rješenja baziranih na kvalitetno odrađenim preliminarnim radnjama stvorit će pretpostavke za osigurateljno pokriće koje će u potpunosti zadovoljiti sve sudionike u procesu eliminirajući dvojbene situacije nastanka šteta bez adekvatnog pokrića, a što je i razlog za naše postojanje", rekao je Čužić.

Sve u Koban Südvers Group upućuje na čisti rast, pa tako i fokus grupe nije više samo na Austriji nego i šire. S osnivanjem Koban Südvers Group Zagreb d.o.o. već su poduzeli prvi korak u tom smjeru. To bi, dakako, trebalo otvoriti i vrata susjednih tržišta, kao npr. Slovenije i Srbije. Grupa se oslanja na sveobuhvatnu ekspertizu u industrijskom i komercijalnom osigurateljnom poslovanju, kao i na međunarodnom know-how-u. Koban Südvers Group je, sa oko 100 zaposlenih i premijskim volumenom od 50 milijuna Eura u Austriji, u kratkom vremenu od svog osnutka prije otprilike tri godine, svrstan među vodeće brokerske tvrtke.

„Naš cilj je okupiti najkompetentnije brokere pod jednim krovom i na taj način pružiti najbolju moguću uslugu svojim klijentima. Novi ured u Hrvatskoj je koordinacijski ured za cijelu regiju jugoistočne Europe i to će nam pomoći da osvojimo i taj dio tržišta", kaže dr. Klaus
Koban, Managing Director Koban Südvers Group.

Koban Südvers Group je poslovni model koji koristi vlastite resurse i ne zahtijeva vanjsko financiranje. Međunarodna perspektiva ima dugu tradiciju u grupi. Koban Südvers Group je dio Worldwide Broker Network (WBN).

"Naš glavni fokus je akvizicija industrijskih i komercijalnih klijenata", kaže dr. Klaus Koban. "Želimo protresti tržište i rasti organski i anorganski. Trenutni je fokus na rastu u zemljama jugoistočne Europe i zapadnoj Austriji. Imajući u vidu ključnu snagu Koban Südvers Group, ne želimo raditi nikakve kompromise u budućnosti", uvjerava dr. Koban.

"Pored kompetentnosti, integriteta i transparentnosti, tajna uspjeha leži u vrhunskoj kvaliteti profesionalnog osoblja, kao i u osobnom pristupu. Nastavljamo graditi tu snagu kako bismo i u buduće mogli prema klijentima reagirati kompetentno i efikasno i ponuditi rješenja prilagođena klijentovim potrebama", zaključuje dr. Klaus Koban.

Skupu se obratio i Reinhard Riehl, član poslovodstva Südvers GmbH i COO WBN-a, predstavivši Südvers Gruppe, koja je osnovana daleke 1948. godine i sa 320 zaposlenih i godišnjom premijom od 240 milijuna Eura predstvlja jednog od vodećih brokera u Njemačkoj.
Riehl je istaknuo kako je misija WBN-a: „Biti prvoklasna svjetska mreža osigurateljnih brokera koja preko svojih članova i resursa ostvaruje značajan poslovni rast i svojim klijentima pruža najvišu razinu globalne osigurateljne usluge."

Vezane vijesti

Šeks se preračunao?!

Šeks se preračunao?!

Stručnjaci tvrde kako prema izjavi potpredsjednika Hrvatskog sabora, Vladimira Šeksa, da 'nije prekinuo osiguranje iz radnog odnosa', on nema pravo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika