12.06.2012. / 17:04

Autor: Hina

Bajić: Da DORH odlučuje ne bi bilo promjena ZKP-a

Da Državno odvjetništvo odlučuje ne bi bilo promjena Zakona o kaznenom postupku (ZKP), izjavio je danas glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, upitan za komentar nagađanja da bi Ustavni sud mogao ukinuti dio odredbi ZKP-a.

Mladen BajićMladen BajićDa Državno odvjetništvo odlučuje ne bi bilo promjena Zakona o kaznenom postupku (ZKP), izjavio je danas glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, upitan za komentar nagađanja da bi Ustavni sud mogao ukinuti dio odredbi ZKP-a.

"O tome odlučuje Ustavni sud, a ne Državno odvjetništvo. Da mi odlučujemo ne bi bilo promjena", izjavio je Bajić novinarima nakon sjednice saborskog Odbora za pravosuđe, na upit pribojava li se da će Ustavni sud ukinuti odredbe ZKP-a čime bi mogli 'pasti u vodu' brojni značajni USKOK-ovi predmeti.

Upitan misli li da ZKP ima čvrste temelje, odgovorio je kako nema namjeru komentirati odluke Ustavnog suda, "jer bi to bio pritisak na Ustavni sud i to mi ne pada na pamet".

Potvrdno je odgovorio na pitanje vjeruje li da je ono što je radio DORH, "zakonito i ustavno", bilo dovoljno za valjanost ZKP-a.

Novinari su ga pitali i u kojoj je fazi eventualna nagodba s HDZ-om, prvom hrvatskom političkom strankom koja se našla na optuženičkoj klupi, u aferi Fimi media.

Bajić je odgovorio kako nikakvih razgovora o tome nije bilo, te da je o nagodbi čitao u novinama, podsjetivši da je DORH na svojim internetskim stranicama nedavno o tome objavio i priopćenje.

Upitan je li zadovoljan radom državnih odvjetništava u prošloj godini, odgovorio je kako uvijek može biti bolje "i bit će bolje".

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 13.06.12. 16:52

Da narod odlučuje ni ti Bajiću ne bi bio ništa više od lokalnoga općinskog ćate.Pa čovječe rekao si da sada imaš ferari od zakona,a ono voziš se godinama po bespućima Istrage (Kamensko,Slobodna,Uzor...)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika