12.06.2012. / 18:10

Autor: Hina

Novo suđenje Mubarakovim sinovima 9. srpnja

Dvojici sinova svrgnutog egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka sudit će se u novom postupku zbog korupcije koji treba početi 9. srpnja, izvijestila je službena egipatska agencija Mena.

Suzana i Hosni MubarakSuzana i Hosni MubarakDvojici sinova svrgnutog egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka sudit će se u novom postupku zbog korupcije koji treba početi 9. srpnja, izvijestila je službena egipatska agencija Mena.

Pozivajući se na suca Abdela Moeza Ibrahima, agencija ističe da će se Džamalu i Ali Mubaraku suditi zajedno s još sedam osoba na kaznenom sudu zbog korupcije povezane s burzom.

Predsjednik Mubarak (84) osuđen je 2. lipnja na doživotni zatvor zbog pogibije prosvjednika u pobuni 2011. koja se završila njegovim odlaskom s dužnosti. U gušenju pobune službeno je poginulo oko 850 ljudi.

Dvojici njegovih sinova sudilo se zajedno s njim zbog korupcije, ali su djela koja im se stavljaju na teret otišla u zastaru.

U ovom drugom suđenju, terete se napose za prodaju egipatske banke Al Vatani.

Optuženici su u dosluhu većinu dionica nekoliko banaka otkupili od manjih vlasnika preko fiktivnih poduzeća, a da to nisu prijavili na burzi, piše Mena, uz napomenu da su time zaradili tristotinjak milijuna dolara koje su zatim prebacili u inozemstvo.

Ala i Džamal u pritvoru su u Kairu.

Glavni državni tužitelj izvijestio je 3. lipnja da će se žaliti na presudu Mubaraku koja je potaknula val prosvjeda.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika