12.06.2012. / 19:57

Autor: Hina

Telekom Slovenije osniva vlastitu televiziju

Telekom Slovenije objavio je u utorak da će u projekt komercijalne televizije "Planet TV" koja u rujnu ove godine kreće s emitiranjem informativnog programa i prijenosima UEFA-ine Lige prvaka u idućih 4-5 godina investirati 10 do 15 milijuna eura.

Telekom Slovenije pokreće vlastitu televizijuTelekom Slovenije pokreće vlastitu televizijuTelekom Slovenije objavio je u utorak da će u projekt komercijalne televizije "Planet TV" koja u rujnu ove godine kreće s emitiranjem informativnog programa i prijenosima UEFA-ine Lige prvaka u idućih 4-5 godina investirati 10 do 15 milijuna eura.

"Nova televizija temeljit će se na vlastitoj produkciji, sportskim sadržajima, stranim filmovima i serijama, te informativnom programu", izjavio je na konferenciji za novinare u Ljubljani programski direktor "Planet TV-a" Amir Mureškić koji je do sada radio na jednoj od slovenskih komercijalnih televizija.

Novu televiziju koja će biti konkurencija drugim komercijalnim televizijskim postajama, ali i nacionalnoj javnoj televiziji, osniva tvrtka "TSmedia" koja je u 100-postotnom vlasništvu državnog Telekoma Slovenije.

Direktor "TSmedije" Rudolf Skobe izjavio je da u osnivanje vlastite televizije, koja će zapošljavati 50-60 ljudi, u idućih 4-5 godina žele investirati 10-15 milijuna eura, nakon čega bi ona počela ostvarivati pozitivan poslovni rezultat.

Telekom Slovenije objavio je uz to da je za iduće tri sezone osigurao ekskluzivno pravo prenošenja nogometnih utakmica UEFA-ine Champions lige za područje Slovenije. Pretplatnicima će biti dostupno gledanje utakmica u HD tehnici, pri čemu će ih moći pratiti na više platformi koje sami izaberu - preko PC-a, laptopa, tableta ili "smart" mobilnih telefona. Od veljače ove godine na istim platformama pretplatnici televizijskog paketa Telekoma Slovenije mogu pratiti i 50-ak različitih televizijskih kabelskih programa.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika