12.06.2012. / 20:27

Autor: Hina

Janša s Montijem o krizi eurozone pred summit EU-a

Slovenski premijer Janez Janša razgovarao je u utorak prilikom radnog posjeta Italiji s talijanskim premijerom Mariom Montijem o naporima za rješenje krize u eurozoni pred predstojeći summit EU-a, a razmijenili su i stajališta o europskoj perspektivi država zapadnog Balkana.

Janez JanšaJanez JanšaSlovenski premijer Janez Janša razgovarao je u utorak prilikom radnog posjeta Italiji s talijanskim premijerom Mariom Montijem o naporima za rješenje krize u eurozoni pred predstojeći summit EU-a, a razmijenili su i stajališta o europskoj perspektivi država zapadnog Balkana.

Monti je nakon susreta s Janšom kojega je prilikom posjeta pratio i ministar financija Janez Šušteršič rekao da Europska unija demonstrira sposobnost da rješava krizu u eurozoni iako ne brzinom koju neki od nje očekuju.

Talijanski je premijer dodao da je potrebno da se u EU-u pojačaju politike koje će osigurati gospodarski rast instrumentima koji neće ići na štetu fiskalno discipline jer se politika stroge štednje na dugi rok bez gospodarskog rasta neće moći održati.

Obje države dijele mišljenje da je strateški važno nastaviti podršku proširenja Europske unije na zemlje zapadnog Balkana, naveo je Monti nakon susreta s Janšom.

Što se tiče krize u eurozoni, slovenski je premijer ustvrdio da Italija i Slovenija dijele mišljenje kako su politika štednje i mjere poticanja gospodarstva gospodarstva u EU-u "neodvojivo povezani", te pohvalio učinak stabilizacijskih mjera Montijeve vlade na talijanske financije, ali i na države u njenom okruženju, te EU kao cjelinu. Janša je istaknuo da su odnosi dviju država vrlo dobri, pri čemu je istaknuo znatno povećanje međusobne trgovinske razmjene od 10 posto u prošloj godini.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
12/6/12

1bepo, 12.06.12. 21:17

jebo vas psihopata JJ, kao da nemate boljeg izbora...


registracija
27/8/09

Lujo1, 12.06.12. 22:01

Nije mi jasno o čemu ovaj bedak uopće more razgovarati s bilo kim imalo pametnim?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika