13.06.2012. / 08:28

Autor: Hina

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Libi je 2005. pobjegao iz američkog zatočeništva u Afganistanu i već je jednom bio proglašen mrtvim u napadu američke bespilotne letjelice

Screenshot: CNNScreenshot: CNNIslamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je ubijen prošloga tjedna u Pakistanu u napadu bespilotne letjelice, no nije navela kada je snimka nastala.

Libi u poruci ne spominje američki napad, a film je datiran jedino tekućom 1433. islamskom godinom.

On u snimci poziva islamističke borce izvan Sirije da se priključe pobunjenicima u borbi protiv sirijskog predsjednika Bašara al-Assada.

"Pozivamo našu braću u Iraku, Jordanu i Turskoj da pođu u pomoć svojoj braći," rekao je Libi u videoporuci koju je objavila skupina poznata kao "medijsko krilo" Al Kaide.

Američka administracija ocijenila je ubojstvo Libija, koji je ranije preživio nekoliko napada, teškim udarcem terorističkoj mreži u kojoj je imao važnu ulogu u regrutiranju novih militanata.

Libi je 2005. pobjegao iz američkog zatočeništva u Afganistanu i već je jednom bio proglašen mrtvim u napadu američke bespilotne letjelice.

Vezane vijesti

Panetta: Al Kaidu se ne može uništiti jednim udarcem

Panetta: Al Kaidu se ne može uništiti jednim udarcem

Američki ministar obrane Leon Panetta izjavio je da je nemoguće uništiti Al Kaidu jednim udarcem, ali je rekao da je ubojstvo njezinog vođe Osame bin… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 13.06.12. 09:22

jesu ga AMI u zatvoru obucili kako se treba ponasati pustili ga van da pravi kaos....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika