13.06.2012. / 08:35

Autor: Hina , Nacional.hr

Utučena Kosor

Ja njemu člansku iskaznicu, on meni povijesnu ropotarnicu

Nakon efikasne čistke Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa sa rukovodećih funkcija u partiji, Tomislav Karamarko, odnosno Predsjedništvo HDZ-a, sinoć je privelo ovu priču kraju: odluka je da se sa potpredsjedničkim mjesta u Saboru smjene Jadranka Kosor i Vladimir Šeks. Najbolju ocjenu urađenog dala je rečena Jadranka Kosor u sinoćnjem trećem Dnevniku, gdje nije krila tronutost i svekoliku tugaljivost: 'poslali su poruku da se Šeksa i mene šalje u povijesnu ropotarnicu"

ArhivaArhivaBivša predsjednica HDZ-a Jadrnaka Kosor sinoć je za treći dnevnik Hrvatske televizije komentirala odluku Predsjedništva HDZ-a o smjeni s mjesta potpredsjednice Hrvatskoga sabora kako su je smijenili oni koje je ona upisala u HDZ te da je ova odluka za nju degradirajuća.

Žuljaju me cipele a ja moram ići u povijesnu ropotarnicu

Kosor nije krila razočaranje: "Šeks i ja ostajemo obični zastupnici i sada možemo raditi u saborskom kafiću, jer više nemamo pravo na ured. Previše cipela sam poderala radeći za ovu stranku, a sada su poslali poruku da se Šeksa i mene šalje u povijesnu političku ropotarnicu", poručila je vidno razočarana Kosor, dodajući da će i dalje ostati vjerna HDZ-u.

Dobro sam i predano radila, završila pregovore s Europskom unijom i borila se protiv korupcije, rekla je dodavši kako sinoćnja odluka Predsjedništva HDZ-a pokazuje kako se više ne cijeni njezin rad.

Na potpredsjednička mjesta u Saboru sada će HDZ-ovci predložiti Tomislava Čuljka i Željka Reinera.

Nećemo ih obezvrijediti, samo im nećemo dati da odlučuju o ičemu

I dok je sudbina Jadranke Kosor bila više-manje otprije poznata, Karamarko je u nekim ranijim istupima dao naslutiti da će 'zadržati' Vladimira Šeksa na dojučerašnjoj funkciji.

"Apsolutno na njega računam, on ima veliko iskustvo, najjači je zanatlija u smislu saborskih procedura", kazao je nedavno Karamarko.

Karamarko je kazao kako dvojac ovo vodstvo neće ni na koji način poniziti i obezvrijediti, jer je Kosor njegova prethodnica, dok je Šeks u temeljima stranke, pa će za 'nagradu' vjerojatno dobiti vođenje pojedinih odbora koji su u kvoti HDZ-a.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
6/4/12

elem, 13.06.12. 09:29

O Jadranki kao političarki i osobi svi mi imamo svoje mišljenje. Ono i nije nešto pozitivno. No, na ovakav način napraviti smjenu samo govori kakva je osoba njezin nasljednik.
E, sada da je Jadranka moralna osoba, otišla bi iz HDZ-a. Tako bi dokazala da još nešto ima samopoštovanja. Ali, izgleda od toga ništa. Ipak je vlast (kakva god bila) slast.


registracija
18/6/09

Papar, 13.06.12. 09:30

Ja njemu člansku iskaznicu, on meni povijesnu ropotarnicu.

Ovo je najkvalitetniji opis Karamarkovih vrijednosti do sada. I što bi se dogodilo s narodom koji bi mu dao vlast.


registracija
9/3/10

nostradurus, 13.06.12. 09:55

"Državnik novog kova" je amater. Treba snimiti novu seriju sa novim likom.


registracija
24/7/11

mrvek, 13.06.12. 10:07

neće ni on dugo. do slijedećih izbora pa ćemo vidjeti hoće on biti moralan i dati ostavku nakon poraza.


registracija
25/6/10

vidra, 13.06.12. 10:11

"Ja njega kruhom, on mene kamenom". Pa to je inače karakteristika "špijunčina", što Karamarko inače jest. Kako imamo karakterne ljude u strankama?
Papar reče:
"što bi se dogodilo s narodom koji bi mu dao vlast"?
To se svi zapitajmo kod slijedečih izbora. Iako političari malo odstupaju po moralnim vrlinama jednih od drugih.


registracija
24/7/11

mrvek, 13.06.12. 10:27

Pa to su sve "hrvatine i vjernici". Sve si opraštaju i ne čine zlo, ne kradu, ne varaju, ne lažu. Pravi desničari i bogobojazni katolici vjernici.


registracija
14/7/11

Trinity, 13.06.12. 11:01

Nismo li svi ovdje komentirali da joj je mjesto upravo u ropotarnici povijesti!? I nismo li komentirali da se Kosor, iz samo Sanaderu znanih razloga našla na njegovom mjestu, na mjestu predsjednice stranke, mjestu kojem ni u kojem pogledu nije dorasla?!
Što je drugo mogao napraviti Karamarko nego da ju apsolutno detronizira? To je upravo pravi, i jedini mogući potez! Mene bi iznenadila suprotna odluka.
Zašto uplitati nekakav sentiment u tu odluku? Ona je drmala strankom kako je htjela dok joj je bila na čelu. Dok je trajalo, trajalo je, na njenu sreću. A da je teško kad se izgubi moć, sigurno jest.
Barem je mogla naučiti da je politika kurva. A ona do jučer još čak nije shvatila razmjere svog poraza i svog poražavajuće lošeg položaja u stranci (koji nije od jučer).
Po mom mišljenju zastupničko mjesto u Saboru za nju je"taman", njen krajnji domet. Sve što je bilo više od tog bila je jedna zlosretna epizoda za koju može biti Sanaderu vječno zahvalna.


registracija
3/3/11

bljesak4, 13.06.12. 11:16

Ja njemu člansku iskaznicu, on meni povijesnu ropotarnicu
--------------------------------------------------------------------
Rečenica je potvrda, ludosti u njenom djelovanju.
Jer zašto je dala iskaznicu nekom tko ne valja?
Ako je samo ljudski pogriješila, zašto tada ne misli da i drugi nemaju pravo na ljudske greške.
zašto budalasto napada i vrijeđa.
Jedini mogući odgovor osim naravno gluposti, koju isključit ćemo, jeste egoistična samovažnost
ili samonapuhanost njenog ljudskog 'Ja'.


registracija
24/7/11

mrvek, 13.06.12. 11:25

I Čuljak je radio u sigurnosnim službama. Baš se Crni Makro slučajno odlučio za njega. Ja to kažem "doviđenja smradeze". Ova stranka neće doživjeti slijedeće izbore u cjelosti.


registracija
3/3/11

bljesak4, 13.06.12. 11:26

zaboravih dodati
samonapuhanost ljudskog 'Ja'
je ipak glupost sama po sebi !


registracija
24/3/10

bagsy, 13.06.12. 12:17

Pa ako ti netko progura loptu kroz noge,niti ne zaslužuješ igrati.
Već sam naveo dvije najveće po političku karijeru smrtonosne greške,prva je koalicija s bracom i sekom,a druga je uhljebljenje karamarka u hdz,koji bi bez hadezea danas bio politički mrtvac,ali bože moj,rekao sam da promjeni savjetnicu(čitaj frizerku),nije poslušala.


registracija
15/5/09

Fidelito, 13.06.12. 12:20

Kako je došla (i vladala) - tako je i otišla.

http://www.youtube.com/watch?v=vT-8KLvxb8s

i nije se moglo završiti drugačije.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 13.06.12. 16:22

Jadranka,tebi Šeksu i jest mjesto na smetlištu,kao i čitavom HDZ-u,ali tek nakon poštenog suđenja.
Bando lopovska,je li imalo srama imate kad vidite onu sirotinju bez plaća,sirotinju koja plače,ali ne kao ti Jaco,jer su uvrijeđeni,nego zato što nemaju djeci za kruh.Sram vas bilo gubo.Nadam se da će doći dan kada više neće ostati ni H od HDZ-a, najveće hrvatske sramote.


registracija
12/1/11

siziff, 13.06.12. 16:52

Između dva zla uvjek izabrati ono manje,

Pa kada kompariram..........nekako mi se čini ( ako me bol u ljevom koljenu ne vara, a obično ne vara, jer mi uvjek dobro navještava sve vremenske promjene i nepogode, pa tako i ovu) da će veliki dio hadezenjara, a bogami i Hrvata "malo" zažaliti za svetom Jacom pastiricom, zaštitnicom čobana i čobanuša.

PS
A da je već odavno trebala završiti u špajzi iliti ostavi, to stoji.
Na žalost sa njome je trebao otići i veliki dio ostalih "rodoljuba", ......možda i osoba koja sv. Jacu eliminira iz igre.


registracija
15/6/12

alians, 18.06.12. 08:05

Istina da ista zasluzuje ovakav tretman, ali mene osobno iznenaduje sto ce Seki biti zadrzan, pa zar smo mi toliko glupa nacija-pa da nemamo dobrog pravnika osim njega-ili se dobar pravnik prepoznaje koliko moze popiti i imati opanak umjesto obraza?????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika