13.06.2012. / 13:21

Autor: Nacional.hr

Za novozaposlenog i do 13500 eura?

No, prije nego što država takav zakon i donese treba dobiti zeleno svjetlo iz Europske komisije, a Lorencin očekuje da bi ga se moglo usvojiti već na sljedećoj sjednici Sabora

Darko Lorencin (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)Darko Lorencin (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)Sudjelujući na 4. Regionalnoj konferenciji jugoistočne Europe o energetici koja se održava u Zagrebu, Darko Lorencin, direktor Agencije za investicije i konkurentnost najavio je donošenje Zakona o poticanju ulaganja.

Kako je pojasnio, njime bi se povećale potpore za svako novootvoreno radno mjesto. Tako bi se subvencije koje se sada kreću od 1500 do 3000 eura povećale na 3-9 tisuća eura, a maksimalan bi iznos bio 13 500 eura, prenosi tportal.

Objasnio je kako je maksimalan iznos namjenjen ukoliko se radi o posebnim aktivnostima. Primjerice, velikoj multinacionalnoj kompaniji koja u Hrvatskoj želi otvoriti regionalno središte. Također, za svako novo radno mjesto u istraživanju i razvoju dodaje se još 50 posto.

Investitor koji zaposli više od 100 ljudi može očekivati i smanjenje doprinosa na plaće.

No, prije nego što država takav zakon i donese treba dobiti zeleno svjetlo iz Europske komisije, a Lorencin očekuje da bi ga se moglo usvojiti već na sljedećoj sjednici Sabora.

Lorencin je predstavio i rad Agencije na čijem je čelu pohvalivši se kako su u samo desetak radnih dna sredili šest lokacijskih dozvola za investicije vrijedne 150 milijuna eura.

"Može se", rekao je Lorencin te dodao kako su intenzivirali aktivnosti, ali i vodili brigu o proceduri i suradnji s drugim ministarstvima i tijelima. Pojasnio je kako u budućnosti, nakon što Vlada donese posebnu uredbu o proceduri, Agencija neće biti nadređena drugim tijelima, već njihov koordinator.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika