13.06.2012. / 13:26

Autor: Nacional.hr

Krokodil - Književni festival

Danas u VIP clubu, s početkom u 19h nastupaju: Andres Barba (Španjolska), Thomas Glavinic (Austrija), Joerg Albrecht (Njemačka), Daniela Seel (Njemačka), Sreten Ugričić (Srbija), Zoran Ferić (Hrvatska), Damir Avdić (Bosna i Hercegovina) i bend Arbe Garbe (Italija).

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat će se u dva grada - Beogradu i Zagrebu, i to 13.06. u Zagrebu (VIP Club) i 14. i 15.06.2012. u Beogradu (Amfiteatar ispred Muzeja istorije Jugoslavije). Ove godine KROKODIL će predstavit izbor najistaknutijih europskih autora iz zemalja kao što su Španjolska, Njemačka, Austrija, Italija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija...

Danas u VIP clubu, s početkom u 19h nastupaju:

Andres Barba (Španjolska), Thomas Glavinic (Austrija), Joerg Albrecht (Njemačka), Daniela Seel (Njemačka), Sreten Ugričić (Srbija), Zoran Ferić (Hrvatska), Damir Avdić (Bosna i Hercegovina) i bend Arbe Garbe (Italija). Ulaz je besplatan, a nakon službenog programa muziku će puštati DJ Gonzo!

O Krokodilu:

U tri godine svog postojanja udruženje KROKODIL organiziralo je osam književnih festivala i nekoliko prezentacija u Beogradu, Srbiji i regiji: ljetni festival KROKODIL (Beograd 2009, 2010, 2011), Fantastični Februarski Festival KROKODIL (Beograd 2010), KROKODIL na putu (Inđija, 2009, Sajam knjiga u Puli 2010, Ljubljana 2010, Lajpcig 2011). Na jednom od svojih najznačajnijih međunarodnih gostovanja, festival KROKODIL u ožujku 2011. godine predstavio značajnu selekciju srpskih pisaca tokom Sajma knjiga u Lajpcigu 2011. na kojem je Srbija bila tzv. „Zemlja u fokusu": na sceni čuvenog lajpciškog kazališta SKALA održano je vanredno i izuzetno zapaženo izdanje festivala za njemačku publiku. Na KROKODILU je do sad nastupalo preko pedeset pisaca iz zemlje, regije i Europe, među kojima su i: Filip David, Svetislav Basara, Ante Tomić, Vedrana Rudan, Boris Dežulović, Biljana Srbljanović, David Albahari, Ivan Čolović, Olja Savičević Ivančević, Dragan Velikić, Slobodan Tišma, Goran Vojnovič, Peter Adolphsen, Klemens Mayer itd.

Modernim i dinamičnim načinom predstavljanja (čitanje uz korištenje suvremenih video i audio medija, muzičko-scenski performansi) kao i svojim širokim izborom koji uključuje poeziju, prozu i dramski tekst, KROKODIL je za posljednje tri godine postojanja doprinio da se Beograd uvrsti u one kulturne prijestolnice koje prepoznaju i vrednuju reprezentativne kulturne događaje koji obogaćuju kulturnu ponudu grada, zemlje i regije.

Vezane vijesti

Mateo Bernobić – najimpresivniji izvođač ovogodišnjeg ciklusa Matice hrvatske

Mateo Bernobić – najimpresivniji izvođač ovogodišnjeg ciklusa Matice hrvatske

Izdašan koncertni ciklus ¨Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj 2011/2012¨, ove godine sačinjen od dvanaest nastupa na kojima je nastupilo četrnaest… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika