13.06.2012. / 15:02

Autor: Hina

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice Kluba zastupnika HDZ-a na kojoj je bilo riječi o sinoćnjim odlukama Predsjedništva stranke da se nju i Šeksa smijeni sa potpredsjedničkih mjesta u Saboru.

Jadranka KosorJadranka KosorNeću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice Kluba zastupnika HDZ-a na kojoj je bilo riječi o sinoćnjim odlukama Predsjedništva stranke da se nju i Šeksa smijeni sa potpredsjedničkih mjesta u Saboru.

"Nakon Sabora (HDZ-a) sam podnijela ostavku na mjesto predsjednice Kluba jer mislim da je to politička funkcija i da je to mjesto za predsjednika stranke, ali na mjesto potpredsjednice Sabora ostavku neću podnijeti", kazala je Kosor dodavši kako želi sudjelovati u saborskoj raspravi o tome.

"To će biti prilika da nešto kažem. Prije svega, kao nekakav moj savjet mladim političarima. Ja imam dosta utakmica u nogama, i mislim da moje iskustvo može poslužiti nekome, ne nužno iz naše stranke", ustvrdila je Kosor.

Kosor je novinarima priznala i kako ju je sinoćnja odluka Predsjedništva stranke osobno pogodila, no na novinarski upit osjeća li se sada naivno odgovorila je niječno. "Ne osjećam se naivno nego mi se čini da sam premalo kalkulirala u svom političkim radu, a kao predsjednica stranke sigurno da sam mnogim ljudima vjerovala bez pokrića", ustvrdila je.

Osvrćući se na kampanju pred unutarstranačke izbore Kosor je rekla kako ona nikoga nije osobno uvrijedila i o nikome nije govorila loše.

"Svih pet kandidata 'derali' su po meni bez milosti - od toga da su mi spočitavali moje bračno stanje, a bez sustezanja su govorili da samohrana majka ne može dobro odgojiti svoje dijete", kazala je Kosor vidno potresena sa suzama u očima dodavši kako, ako je na nešto ponosna, onda je to kako je odgojila svoga sina.

Kosor je podsjetila i na izborne gubitnike u drugim strankama koji zbog rezultata na izborima nisu bili smijenjeni. "Primjerice, u SDP-u, gospođa Antunović nije dobila izbore za predsjednicu SDP-a i nisu je njezini kolege smijenili, tako je sada i sa gospodinom Lekom, koji isto nije ostvario svoje ambicije u stranci, ali stranka ne razmišlja o njegovoj smjeni", napomenula je Kosor.

Potpredsjednici Sabora su, kazala je, doajeni. "Mislim da spadam u doajene", ustvrdila je. Podsjetila je kako je bila predsjednica stranke i Vlade, pošteno i časno radila svoj posao u najtežem vremenu za HDZ, nosila teret kad su stizale optužnice, te da je, kako je rekla, "sve nosila na svojim leđama“.

O odlasku iz stranke, kazala je da ne razmišlja, no dodala je da je ovo kazna. "Ja jednostavno ne znam za što sam kažnjena. Bila sam jedan od kandidata i nikome ništa nisam napravila. Ja sam izgubila izbore. A kad se izbori završe, mislim da onaj tko je pobijedio, mora pokušati zatvoriti sve bokove i okupiti sve. Na kraju Karamarko je to najavljivao, a ovo nije ta poruka", ustvrdila je Kosor.

Za izjavu Tomislava Karamarka novinarima kako se njoj i Šeksu spremaju predsjednička mjesta u saborskim Odborima, Kosor je kazala da kada bi to bilo tako onda bi to bila današnja odluka. "Ja samo mislim da kad bi to bila takva odluka, ona je trebala biti donešena danas jer ja onog trenutka kad bude izglasano nepovjerenje meni moram svoje stvari pokupiti i odnijeti doma", ustvrdila je Kosor.

Stranačke kolege koji su predloženi na potpredsjednička mjesta u Hrvatskom saboru – Željka Reinera i Tomislava Čuljka nije htjela komentirati. "Želim da kad dobiju priliku voditi sjednice Sabora, da ih vode na najbolji mogući način", kazala je.

Na pitanje osjeća li se izdanom, Kosor je uzvratila: "Ja se ne osjećam izdanom od ni od koga".

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
3/3/11

bljesak4, 13.06.12. 15:25

no na novinarski upit osjeća li se sada naivno odgovorila je niječno. "Ne osjećam se naivno nego mi se čini da sam premalo kalkulirala u svom političkim radu, a kao predsjednica stranke sigurno da sam mnogim ljudima vjerovala bez pokrića", ustvrdila je.
-------------------------------------------------------------------
Nevjerojatno, reče da je;
''mnogim ljudima vjerovala bez pokriča''
a ne osjeća se naivno !?

''Za izjavu Tomislava Karamarka novinarima kako se njoj i Šeksu spremaju predsjednička mjesta u saborskim Odborima, Kosor je kazala da kada bi to bilo tako onda
bi to bila današnja odluka.
"Ja samo mislim da kad bi to bila takva odluka, ona je trebala biti donešena danas jer ja onog trenutka kad bude izglasano nepovjerenje meni moram svoje stvari pokupiti i odnijeti doma",
ustvrdila je Kosor'' dodajuči tome;.
"Ja se ne osjećam izdanom od ni od koga".
-----------------------------------------------------------------------
Čime je potvrdila ne samo naivnost,
već i neka mi se oprosti štoto moram reći,
doslovce - plitkoumnost !!


registracija
24/7/11

mrvek, 13.06.12. 15:43

hahahahahahah
kako sada pljuju po bjeloglavoj srpkinji svi koji su je do skora štovali i koji su glasovali za nju. Licemjeri.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 13.06.12. 17:13

Jaco,
prijeđi u Glavaš-Šišljagić-Burić stranku!
Tamo ćete izabrati za predsjednicu žena stranke.


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.06.12. 21:05

Prva smjena koja nije uzrokovana smrću ili zatvorom!


registracija
30/12/10

putusvemir, 13.06.12. 23:29

A kako je bila bešćutna prema Jadranki Cigelj i drugima. Sad je i sama to osjetila. Vidi se da je bolesna u glavu sto posto. Zbog bolesnog ega izgubila je svo dostojanstvo. Nikad ne bi bila premijerka da nam je nije uvalio Ivo kojem je bila u guzici cijelo vrijeme. Fuj, takvu babu još nismo vidjeli. Svi koje je dovukla zabili su joj nož u leđa. Tak je ona i drugima. I kaj sad još moramo danima gledati tu sapunicu. Kaj sabor nema pametnijeg posla nego slušati kaj je ona napravila za kradeze i HR. Nek si uzme Sumrakicu i nek otiđu na neki pusti otok da ih više ne gledamo.


registracija
12/1/11

siziff, 14.06.12. 06:55

NEDAJ SE INES (generacijo) !

Nije ostalo baš puno toga šta se da zajebati, (ako taj ostatak ne zajebu drugi prije tebe, jer se svojski zdušno i temeljito trude sve preduhitriti, u neizmjernoj ljubavi spram mile im Domaje).

PS
Ako ne ide drugačije::"Ubij sve i vrati se sama":


registracija
14/7/11

Trinity, 14.06.12. 10:51

"Mislim da spadam u doajene", rekla je . Ajooooj!!!! Kakva taština!!!
Prvo neka pogleda značenje te riječi u rječnik stranih riječi!
A onda neka shvati da je misliti, drek znati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika