13.06.2012. / 16:06

Autor: Hina

Saudijke žele voziti

Saudijke su u srijedu, na godišnjicu početka kampanje, stavile na internet peticiju namijenjenu kralju Abdalahu kojom traže da se ženama dopusti voziti, javlja AFP.

I Saudijke žele vozitiI Saudijke žele vozitiSaudijke su u srijedu, na godišnjicu početka kampanje, stavile na internet peticiju namijenjenu kralju Abdalahu kojom traže da se ženama dopusti voziti, javlja AFP.

Ultrakonzervativna Saudijska Arabija, gdje se primjenjuje islam u svom najrigidnijem obliku, jedina je zemlja na svijetu koja ženama ne dopušta voziti.

U svojoj peticiji aktivistice traže da kralj barem dopusti "voziti ženama koje posjeduju strane vozačke dozvole, u situacijama kada je to potrebno". Također traže dozvolu za otvaranjem "autoškola samo za žene i omogućavanje stjecanja vozačke dozvole".

"Želimo samo uživati pravo na vožnju kao i sve ostale žene na svijetu", piše u peticiji koju je do sada potpisalo 600 Saudijki.

Žene u peticiji zahvaljuju kralju Abdalahu, "mudrom reformatoru", koji je ženama dopustio da od 2015. glasaju na lokalnim izborima.

Vezane vijesti

'Ugostiteljska peticija' protiv Split Pridea

'Ugostiteljska peticija' protiv Split Pridea

Organizacija 'Građanski stožer za obranu Rive' provodi peticiju među ugostiteljima koji drže kafiće na Rivi u Splitu, a u njoj traži zabranu Split… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika