14.06.2012. / 10:45

Autor: Totalsport

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA je poslala Armstrongu pismo na 15 stranica u kojima je navodno objašnjeno kako njegovi uzorci iz 2009. i 2010. godine dokazuju manipulaciju krvlju i zabranjenu transfuziju krvi

Lance Armstrong (Reuters)Lance Armstrong (Reuters)Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga (40) zbog korištenja zabranjenih sredstava.

USADA je optužila Teksašanina za sustavno dopingiranje tijekom biciklističke karijere i zabranila mu nastupe u triatlonu kojim se bavi u posljednje vrijeme. Šokantna vijest je stigla svega nekoliko mjeseci nakon što su savezni istražitelji obustavili dvogodišnju istragu protiv Armstronga bez podizanja optužnice.

USADA je poslala Armstrongu pismo na 15 stranica u kojima je navodno objašnjeno kako njegovi uzorci iz 2009. i 2010. godine dokazuju manipulaciju krvlju i zabranjenu transfuziju krvi. Kao otegotna okolnost u obzir su uzeta i svjedočenja Armstrongovih nekadašnjih momčadskih kolega. Jedan od najvećih biciklista svih vremena, koji nikad nije bio pozitivan na doping-testu, još je jednom opovrgnuo da je ikad koristio nedopuštena sredstva i metode.

Ukoliko se navodi iz optužnice pokažu točnima, nije isključeno da će Armstrongu retroaktivno biti oduzete pobjede s Tour de Francea, te da će dobiti doživotnu zabranu bavljenja sportom.

Vezane vijesti

Optužnica protiv antiromskog huškača

Optužnica protiv antiromskog huškača

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv načelnika Škabrnje Luke Škare zbog rasne i druge diskriminacije, tereteći ga da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika