14.06.2012. / 13:05

Autor: Totalsport

Tottenham otpustio Harryja Redknappa

"Ova odluka ni u kojem slučaju ne može narušiti odličan posao koji je Harry napravio tijekom svoga boravka u klubu i želim mu zahvaliti za sva postignuća i doprinos", poručio je u priopćenju predsjednik "spursa" Daniel Levy

Harry Redknapp (Reuters)Harry Redknapp (Reuters)Potpuno iznenađujuće, u noćnim satima sa srijede na četvrtak, Tottenham je putem vlastite web-stranice objavio prekid suradnje s dosadašnjim menadžerom Harryjem Redknappom (65).

Još je tijekom srijede iskusni stručnjak glasine o svome odlasku proglasio skandaloznima i ustvrdio kako će sigurno odraditi do kraja ugovor koji je vrijedio do sljedećeg ljeta. No, svega nekoliko sati kasnije stiglo je klupsko priopćenje.

"Ovo je odluka koju Upravni odbor i ja nismo donijeli lako. Harry je došao u klub u trenutku kada su njegovo iskustvo i pristup bili točno ono što smo trebali. Ova odluka ni u kojem slučaju ne može narušiti odličan posao koji je Harry napravio tijekom svoga boravka u klubu i želim mu zahvaliti za sva postignuća i doprinos. Harry će uvijek biti dobrodošao na White Hart Laneu", poručio je u priopćenju predsjednik "spursa" Daniel Levy, dok je sam Redknapp dodao:

"Istinski sam uživao u svome razdoblju u Tottenhamu i ponosan sam na svoje rezultate. Bile su to fantastične četiri godine u klubu, a naš je nogomet povremeno oduzimao dah. Tužan sam što odlazim, ali želim zahvaliti igračima, klupskom vodstvu i navijačima za sjajnu potporu tijekom moga vremena u klubu."

Redknapp je došao na White Hart Lane u listopadu 2008. godine, naslijedivši Juandea Ramosa koji je ostavio klub na posljednjem mjestu premierligaške ljestvice. U četiri sezone pod Redknappovim su vodstvom Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Niko Kranjčar i suigrači igrali u četvrtfinalu Lige prvaka i dvaput završili među četiri najbolje momčadi Premiershipa.

Redknapp je u samo nekoliko tjedana doživio dva velika razočaranja. Iako je bio najveći favorit za funkciju engleskog izbornika, ona je na kraju dodijeljena Royu Hodgsonu, a sada je 65-godišnji trener ostao bez posla i u Tottenhamu. U trenucima kad se činilo izvjesnim da će postati izbornik "tri lava", kao njegovog su nasljednika u klubu otočki mediji najčešće spominjali menadžera Evertona Davida Moyesa.

Vezane vijesti

"Spursi" traže 32 milijuna funti za Modrića, United to smatra smiješnim

"Spursi" traže 32 milijuna funti za Modrića, United to smatra smiješnim

Manchester United se raspitao u Tottenhamu koliko bi koštao Luka Modrić (26), a "spursi" su za hrvatskog nogometaša izvjesili cijenu od 32 milijuna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika