14.06.2012. / 13:48

Autor: Hina

Swoboda:

"Sramota je da Barroso nije posjetio Grčku"

"Mislim da je sramotno što predsjednik Europske komisije Barroso nije nijednom došao u Grčku (od početka krize u eurozoni)", rekao je Swoboda, nekoliko dana prije presudnih izbora u Grčkoj

Predsjednik kluba socijaldemokratskih zastupnika u Europskom parlamentu, Austrijanac Hannes Swoboda, rekao je u četvrtak da se zaprepastio što predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso nije nedavno posjetio Grčku, u razgovoru za austrijski dnevni list Die Presse.

"Mislim da je sramotno što predsjednik Europske komisije Barroso nije nijednom došao u Grčku (od početka krize u eurozoni)", rekao je Swoboda, nekoliko dana prije presudnih izbora u Grčkoj.

"On i predsjednik Europske unije (Herman Van Rompuy) morali su doći u Atenu i pregovarati", ocijenio je, dok Bruxelles nameće Grčkoj veoma nepopularne mjere štednje.

Grci će u nedjelju izaći na parlamentarne izbore, budući da nakon izbora u svibnju nisu uspjeli sastaviti vladu.

Među pobjednicima tih prvih izbora su radikalna ljevičarska stranka Syriza, koju predvodi Aleksis Cipras i konzervativna stranka Nova demokracija koje su izjednačene u zadnjim anketama.

Barroso je zadnji put boravio u službenom posjetu Grčkoj u lipnju 2009. Nakon toga se sastajao s grčkim čelnicima, ali u Bruxellesu.

Swoboda upozorava da u Europi jača ljevica koja se protivi EU-u. Ljevičarske skupine "koje se okreću protiv Europe nemaju što raditi u mojoj parlamentarnoj skupini", ocijenio je Swoboda.

"Želimo prokrčiti put koji će voditi do napredne, alternativne Europe", istaknuo je Swoboda, rekavši da je pristaša "ljevice koja ide od katolika na ljevici do radikalne ljevice".

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika