14.06.2012. / 14:50

Autor: Hina

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Krhka predsjednica Nacionalne lige za demokraciju, glavnog oporbenog pokreta u Mianmaru, nosila je zeleni šal oko vrata, bijelu bluzu i dugu crnu suknju, a u kosi je imala crvene i bijele cvjetove

ArhivaArhivaČelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi dočekana je u četvrtak u UN-ovu sjedištu u Ženevi uz burne ovacije oko četiri tisuće sudionika Međunarodne konferencije rada.

Izaslanici 185 zemalja članica OIT-a (Međunarodne organizacije rada) ustali su kako bi pljeskom pozdravili dobitnicu Nobelove nagrade za mir.

Krhka predsjednica Nacionalne lige za demokraciju, glavnog oporbenog pokreta u Mianmaru, nosila je zeleni šal oko vrata, bijelu bluzu i dugu crnu suknju, a u kosi je imala crvene i bijele cvjetove. To je njezino prvo putovanje u Europu u zadnje 24 godine.

Glavni direktor Međunarodnog ureda rada (BIT) Juan Somavia je u emotivnom govoru odao počast dugogodišnjoj borbi "Dame iz Yangona" za demokraciju.

Posebno je spomenuo djelovanje njegove organizacije radi suzbijanja prisilnog rada u Mianmaru i odluku konferencije donesenu dan ranije o ukidanju sankcija Mianmaru, uoči posjeta Suu Kyi Ženevi.

Suu Kyi je pozdravila korake međunarodne zajednice "da pokuša doprijeti" do njezine zemlje koja je dugo bila u izolaciji zbog vojne diktature. Pritom je kazala da bi ulaganja u Mianmar mogla ojačati proces demokratizacije koji tek počinje.

Vezane vijesti

Povijesno putovanje Europom

Povijesno putovanje Europom

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi pošla je u srijedu ujutro iz Yangona u povijesno putovanje Europom, gdje će napokon održati govor kao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika