14.06.2012. / 16:45

Autor: Hina

Čačić: Radnici Dine će zadržati svoj posao

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je danas, komentirajući prosvjed radnika omišaljske Dina Petrokemije koji su dopodne zbog neisplate plaća zaustavili promet na krčkom mostu, da će radnici Dine zadržati svoj posao iako će tvrtka vjerojatno ići u stečaj.

Radimir ČačićRadimir ČačićPrvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je danas, komentirajući prosvjed radnika omišaljske Dina Petrokemije koji su dopodne zbog neisplate plaća zaustavili promet na krčkom mostu, da će radnici Dine zadržati svoj posao iako će tvrtka vjerojatno ići u stečaj.

Pedesetak radnika Dina Petrokemije iz Omišlja na Krku danas je prosvjedovalo blokadom prolaska Krčkim mostom zbog neisplaćenih plaća i njihova neriješenog statusa, a prosvjed je trajao oko pola sata.

Čačić je nakon Vladine sjednice novinarima rekao kako nije istina da radnici Dine nisu dobili ništa, za razliku od radnika Diokija.

Dioki i Dina su dijelovi holdinga koji će nastaviti proizvodnju u formi koja će vjerojatno ići kroz stečajni postupak.

Proizvodnja će se nastaviti, no za razliku od Diokija Zagreb, zaposlenici omišaljske Dine nastavit će raditi, poručio je Čačić.

Na novinarski upit, osvrnuo se i na program energetske učinkovitosti, ocjenivši ga velikim programom koji Vlada treba realizirati zbog direktiva Europske unije.

Oko devet posto energije dužni smo racionalizirati kroz energetsku učinkovitost do 2016., rekao je Čačić dodavši kako je to za samo tri i pol godine.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika