14.06.2012. / 19:18

Autor: Hina

TV prava za Premierligu prodana za 1,5 milijardi eura više

Engleska nogometna liga EPL je u srijedu objavila prodaju televizijskih prava za utakmice Premier League za razdoblje od 2013. do 2016. godine za 3,018 milijarde funti (3,7 milijarde eura), što je više za 1,54 milijardu eura u odnosu na prijašnji ugovor.

Teleizijska prava prodana su za više od 3 milijarde funtiTeleizijska prava prodana su za više od 3 milijarde funtiEngleska nogometna liga EPL je u srijedu objavila prodaju televizijskih prava za utakmice Premier League za razdoblje od 2013. do 2016. godine za 3,018 milijarde funti (3,7 milijarde eura), što je više za 1,54 milijardu eura u odnosu na prijašnji ugovor.

Satelitska televizija Sky otkupila je pet od sedam dijelova i prenosit će 116 utakmica godišnje, dok je telekomunikacijski operater BT dobio prava za 32 utakmice po sezoni.

Prema riječima glavnog direktora EPL-a Richard Scudamorea, napetost koja je pratila kraj protekle sezone u kojoj je Manchester City osvojio naslov prvaka u zadnjim sekundama pridonijela je tom skoku.

"Izašli smo iz jedne fantastične sezone i to je biolo vrlo pozitivno za nas", izjavio je Richard Scudamore. "Iznijeli smo našu ponudu u dobrom trenutku. To je bio vrlo kompetitivan proces", dodao je.

Andrea Radrizzani, glavni direktor tvrtke MP and Silva koja pregovara o pravima za prijenos brojnih natjecanja među kojima je i španjolska La Liga, iznenađujući porast televizijskih prava za Premier League svjedoči o privlačnosti tog prvenstva u cijelom svijetu.

"Iznenađujući porast iznosa za televizijska prava za Premiere League u Velikoj Britaniji svjedoči o stalno rastućoj popularnosti tog natjecanja", rekao je Radrizzani.

"Milijuni navijača u Aziji bdiju cijelu noć kako ne bi propustili utakmicu svog omiljenog kluba ili vidjeli svog omiljenog igrača. To dokazuje da privlačnost Premier League diljem svijeta neće prestati rasti", dodao je.

Za usporedbu, Bundesliga je u travnju prodala svoja televizijska prava za 2,5 milijarde eura na četiri godine.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika