14.06.2012. / 17:38

Autor: Hina

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu Sveučilišne klinike u Leidenu u Nizozemskoj i trenutno se oporavlja u bolnici u zatvoru Scheveningen, objavilo je u četvrtak odvjetničko društvo Mikuličić-Loncarić-Bahun-Topić.

Mladen MarkačMladen MarkačGeneral Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu Sveučilišne klinike u Leidenu u Nizozemskoj i trenutno se oporavlja u bolnici u zatvoru Scheveningen, objavilo je u četvrtak odvjetničko društvo Mikuličić-Loncarić-Bahun-Topić.

Po priopćenju, Markaču je u operaciji na otvorenom srcu izvedena opsežna rekonstrukcija krvnih žila i ugrađeno više premosnica. Operacija je bila zahtjevna, posebno s obzirom na teško opće zdravstveno stanje Markača, navodi se u priopćenju Markačeva braniteljskog tima.

Nizozemski liječnici smatraju da je operativni zahvat uspješno proveden, bez komplikacija i neželjenih pojava, pa je Markač nakon izvjesnog vremena prebačen u bolnicu u zatvorskom kompleksu Scheveningen u Den Haagu.

Odvjetnički tim poduzima mjere da se sudsko vijeće detaljno upozna sa zdravstvenim stanjem branjenika te je podnio zahtjev za dostavom kompletne medicinske dokumentacije te protokola izvršenog operativnog zahvata, stoji u priopćenju Markačevih odvjetnika.

Dodaju kako se general Markač zahvaljuje nizozemskim i hrvatskim liječnicima koji su savjetima i mišljenjem doprinjeli uspješnoj intervenciji, službenicima hrvatskog veleposlanstva u Den Haagu, predstavniku katoličke župe iz Rotterdama na brizi o njegovu fizičkom i duhovnom zdravlju te brojnim prijateljima čija je podrška uvijek bila nesebična i poticajna, navodi se u priopćenju Markačevih odvjetnika.

Vezane vijesti

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće Haaškoga suda u predmetu "Gotovina i Markač" donijet će odluku o zahtjevu obrane za uvođenjem novih dokaza u žalbeni postupak "što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika