14.06.2012. / 18:10

Autor: Hina

Programsko vijeće HRT-a: U cijelosti smo ispunili svoje obveze

Programsko vijeće HRT-a ocijenilo je danas neutemeljenim vladin prijedlog Saboru da ne prihvati izvješće o radu tog vijeća i obrazloženje ministrice kulture Andreje Zlatar Violić da vijeće nije ispunilo obveze oko javnih interesa i da su uočeni propusti vezani uz neravnomjernu zastupljenost sadržaja od javnog interesa.

Nada Zgrabljić RotarNada Zgrabljić RotarProgramsko vijeće HRT-a ocijenilo je danas neutemeljenim vladin prijedlog Saboru da ne prihvati izvješće o radu tog vijeća i obrazloženje ministrice kulture Andreje Zlatar Violić da vijeće nije ispunilo obveze oko javnih interesa i da su uočeni propusti vezani uz neravnomjernu zastupljenost sadržaja od javnog interesa.

"Ovakav prijedlog vlade Programsko vijeće smatra neutemeljenim s obzirom na to da je Programsko vijeće u cijelosti ispunilo sve svoje Zakonom o HRT-u propisane obveze u 2011.", stoji u priopćenju kojim je predsjednica vijeća Nada Zgrabljić Rotar reagirala na današnje vladino negativno mišljenje o radu vijeća.

Iz vijeća objašnjavaju da njihove obveze, kad je riječ o programu HRT-a, podrazumijevaju nadzor provedbe programa koji je utvrđen privremenim Ugovorom između HRT-a i vlade. Ugovornim obvezama, objašnjavaju, predviđaju se udjeli, to jest postotci pojedinih vrsta programa koje HRT mora ostvariti u ukupnom programu, a prema godišnjim izvješćima glavnih urednika HTV-a i Hrvatskog radija o emitiranom programu i statističkim pokazateljima, ti su udjeli, tvrde u vijeću, u potpunosti realizirani, čime su ugovorne obveze u cijelosti izvršene.

"Ukoliko postoji mišljenje da bi određene vrste programskih sadržaja trebale biti zastupljene u ukupnom programu HRT-a više nego što jesu u važećem privremenom Ugovoru, u tijeku je javna rasprava o novom petogodišnjem Ugovoru između vlade i HRT-a, gdje se takvi prijedlozi mogu iznijeti", stoji u priopćenju Programskog vijeća HRT-a koje zaključuje da razlozi koje je iznijela ministrica kulture ne mogu ni u kom slučaju biti razlozi za neprihvaćanje njihova izvješća te da bi neprihvaćanje uz takvo obrazloženje bilo u postupnosti protivno Zakonu o HRT-u.

Ministrica Zlatar Violić je, inače, kao razloge neprihvaćanja izvješća navela i slabu zastupljenost europskog programa, nedovoljan razvoj nezavisne produkcije i nezadovoljavajuću dostupnost osobama s oštećenjem sluha i vida.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika