14.06.2012. / 18:56

Autor: Hina

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji postotak za to okrivljuje sadašnjeg predsjednika Barracka Obamu, pokazalo je u četvrtak istraživanje Gallupa.

George BushGeorge BushOko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji postotak za to okrivljuje sadašnjeg predsjednika Barracka Obamu, pokazalo je u četvrtak istraživanje Gallupa.

Oko 68 posto od ukupno oko tisuću ispitanika kazalo je kako je republikanac Bush, koji je predsjedničku dužnost napustio u siječnju 2009. godine, kriv za stanje američke ekonomije, u usporedbi s 52 posto koji za loše stanje okrivljuju njegova nasljednika Obamu.

Kada se među ispitanicima izdvoje samo republikanci, Bush je prošao nešto bolje no i dalje njih 49 posto krivi ga za loše stanje u zemlji. Republikanci ipak Obamu smatraju odgovornijim i njih 83 posto upire prstom u njega kao krivca za loše gospodarsko stanje.

Među demokratima 90 posto krivi Busha a svega 19 posto Obamu.

"Ukratko, republikanci su u značajno većem broju spremni za loše stanje okriviti zadnjeg republikanskog predsjednika nego što su demokrati spremni okriviti Obamu", navodi Gallup u priopćenju.

Neovisni birači veću su krivnju za loše ekonomsko stanje svalili na Busha (67 posto) nego Obamu (51 posto).

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika