15.06.2012. / 08:40

Autor: Hina

Hollande predložio

Za zajednički dug euro zone

Nakon sastanka s talijanskim premijerom Mariom Montijem u Rimu, Hollande je rekao da će na summitu krajem lipnja europske čelnike pozvati na usvajanje niza mjera za jačanje gospodarstva i financijske stabilnosti u euro zoni i jačanje gospodarske integracije

ArhivaArhivaFrancuski predsjednik Francois Hollande pozvao je u četvrtak euro zonu da usvoji smjeli novi mehanizam kako bi zaštitio zemlje članice i njihove banke od potresa na tržištu, poput zajedničkog fonda za otplatu dugova.

Nakon sastanka s talijanskim premijerom Mariom Montijem u Rimu, Hollande je rekao da će na summitu krajem lipnja europske čelnike pozvati na usvajanje niza mjera za jačanje gospodarstva i financijske stabilnosti u euro zoni i jačanje gospodarske integracije.

Hollande je rekao da je pojedinosti svog prijedloga dao predsjedniku Europskog vijeća Hermanu Van Rompuyu.

"Potrebni su nam mašta i kreativnost kako bi našli nove financijske instrumnete", rekao je Hollande na zajedničkoj konferenciji s Montijem.

"Kako bi se produbila financijska unija postoje mnoge opcije, poput poreza na financijske transakcije i zajedničke dužničke emisije, uključujući euroobveznice, euro mjenica ili fond za otkup duga", rekao je.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 15.06.12. 10:45

To nije rješenje. Samo se kupuje vrijeme. www.scribd.com/doc/89402033/Financijski-Sustav-i-Novac


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika