15.06.2012. / 00:30

Autor: Hina

EURO:

Španjolci potopili Irce

Španjolci su od početka susreta krenuli u "petoj brzini" i do kraja su držali isti ritam. Stvorili su puno prilika, zabili četiri gola, a mogli su još barem toliko. Što se Irske tiče, udarac Coxa u 2. minuti sa 20-tak metara bila je jedina stvar vrijedna spomena

IlustracijaIlustracijaU susretu 2. kola C skupine EURA u Gdanjsku su nogometaši Španjolske svladali Irsku sa 4:0 (1:0).

Dvostruki strijelac za Španjolsku bio je Torres (4, 70), a po jednog su dodali David Silva (49) i Fabregas (83). Španjolska i Hrvatska su sada na čelu skupine sa po četiri boda, a Irska je prva reprezentacija na ovom EURU koja je izgubila sve šanse za plasman u četvrtfinale.

U zadnjem kolu, 18. lipnja, igraju Hrvatska - Španjolska, te Irska - Italija (obje utakmice u 20.45 sati).

Španjolci su od početka susreta krenuli u "petoj brzini" i do kraja su držali isti ritam. Stvorili su puno prilika, zabili četiri gola, a mogli su još barem toliko. Što se Irske tiče, udarac Coxa u 2. minuti sa 20-tak metara bila je jedina stvar vrijedna spomena.

Španjolska je povela već u 4. minuti. Smušenost irske obrane iskoristio je Fernando Torres, koji je iz blizine "zakucao" loptu u mrežu.

U 8. minuti Torres je mogao povisiti na 2-0, bio je to "zicer", ali sa pet metara promašuje gol.

Španjolci su nastavili plesti mrežu oko irskog gola, i u nekoliko navrata su pokušali udarcima iz daljine svladati Givena. U 23. minuti Iniesta sa 18 metara iskušava irskog vratara, ali Given je na pravom mjestu. Par minuta kasnije udarac Xabija Alonsa sa 25 metara prohujao par centimetara iznad grede.

U 42. minuti Xavi Hernández pokušava sa vrha 16-erca plasirati loptu u mrežu, ali Given ponovno brani, a u sudačkoj nadoknadi Iniesta pokušava slično, no opet je Given bio spreman.

U drugom poluvremenu ponovno je Španjolcima trebalo samo četiri minute da postignu gol. Udarac Torresa irski vratar je odbio do Davida Silve, koji je "zanjihao" trojicu braniča i lijepo plasirao loptu u mrežu za 2-0 u 49. minuti.

Šest minuta kasnije volej Xavija Hernándeza sa desetak metara uspijeva zaustaviti vratar Shay Given. Fantastična obrana irskog golmana.

Ipak, u 70. minuti nakon niza odličnih obrana Given je "kapitulirao". Irci su izgubili loptu u sredini, a David Silva u kontru izbacuje Torresa, koji pogađa za 3-0.

Konačnih 4-0 postavio je Fabregas u 83. minuti.

ŠPANJOLSKA: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Pique, Jordi Alba, Busquets, Xabi Alonso (Javi Martínez, 65), Iniesta (Santi Cazorla, 80), Xavi Hernández, David Silva, Torres (Fabregas, 74).

IRSKA: Given, John O'Shea, St. Ledger, Dunne, Ward, McGeady, Whelan (Green, 80), Andrews, Duff (McClean, 76), Keane, Simon Cox (Walters, 46).

STRIJELCI: 1-0 Torres (4), 2-0 David Silva (49), 3-0 Torres (70), 4-0 Fabregas (83).

SUDAC: Pedro Proenca (Portugal).

STADION: PGE Arena

GLEDATELJA: 40.000

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika