15.06.2012. / 17:57

Autor: Hina

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio, protivno želji Skupštine, danas započete radove uređenja u Varšavskoj ulici i Cvjetnom trgu te ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK).

Davor BernardićDavor BernardićPredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio, protivno želji Skupštine, danas započete radove uređenja u Varšavskoj ulici i Cvjetnom trgu te ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK).

Pozvao je gradonačelnika da obustavi radove, a Ministarstvo finacija da što prije dovrši inspekcijski nadzor nad trošenjem sredstava za te radove.

Nakon izvanredne sjednice Predsjedništva zagrebačke Gradske skupštine, Bernardić je na izvanrednoj konferenciji za novinare osudio početak radova i rekao da Gradska skupština nije odobrila za 2012. uređenje Cvjetnog trga, niti gradnju fontana kod NSK.

Gradonačelnik ne provodi odluke Gradske skupštine koja je jedina ovlaštena predlagati i odobravati radove uređenja i održavanja objekata, upozorio je Bernardić.

Naglasio je da je prije početka radova uputio dopis Ministarstvu uprave koje mu je na upit je li riječ o zakonitim radovima odgovorilo da je Gradska skupština jedina nadležna za provedbu takvih programa.

Izvijestio je da je skupštinsko predsjedništvo donijelo zaključak kako zagrebački gradonačelnik ne poštuje odluke Gradske skupštine te da gradonačelnik za te radove troši 30 milijuna kuna "bez volje građana".

Od države traži da odmah zaustavi radove, a od gradonačelnika da objasni zašto su radovi uopće započeti. "Ako su tijekom gradnje centra na Cvjetnom trgu kao i tijekom obnove Varšavske majstori nešto 'sfušali' onda neka to plate Tomo Horvatinčić i gradonačelnik Bandić iz svog džepa", naglasio je.

Gradski zastupnik Josip Kregar rekao je da Skupština nema mjere i ovlasti zaustaviti radove, već samo država, i apelirao na gradonačelnika Bandića da poštuje zakon i odluke Gradske skupštine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/5/10

katlin, 15.06.12. 18:38

Apel Bandiću da poštuje zakon si gradski vječnici mogu objesiti mačku o rep. Čovjek se nebu promjenil. I kaj bute sad napravili, viječnici?


registracija
15/6/12

alians, 16.06.12. 12:06

bandic ne postuje zakon....pametan covjek
nekad davno bi ga osudila, ali nakon"demokracije i njenih promjena....dajem mu podrsku
Hrvatska je sve osim normalne drzave....????
mozda grijesim...ali mislim da sam u pravu.....
prihvatam i greske, ali samo ako me netko uvjeri u to....?????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika