15.06.2012. / 18:26

Autor: Hina

Mirovni plan u Siriji posrće, Rusija upozorava na "urote"

Pobunjenici i snage odane sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu intenziviraju borbe u Siriji i više teže ostvarenju vojnih ciljeva nego mirnome rješenju, izjavio je u četvrtak zapovjednik UN-ovih promatrača u Siriji.

Sergej Lavrov (Foto: © European Union, 2012)Sergej Lavrov (Foto: © European Union, 2012)Pobunjenici i snage odane sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu intenziviraju borbe u Siriji i više teže ostvarenju vojnih ciljeva nego mirnome rješenju, izjavio je u četvrtak zapovjednik UN-ovih promatrača u Siriji.

Izjava general bojnika Roberta Mooda dolazi u vrijeme kada se Rusija sve više protivi pritisku Zapada na Asada, ustrajući na tome da neće raspravljati o dobu nakon Asada.

"Nasilje se u posljednjih deset dana intenziviralo, uz gubitke na objema stranama te velik rizik za naše promatrače", rekao je Mood u Damasku.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u Moskvi da rasprave o političkoj transformaciji u Siriji nakon Asada "nisu održane niti mogu biti održane, jer je to u suprotnosti s našom pozicijom da donosimo odluke umjesto sirijskog naroda".

"Mi se ne bavimo svrgavanjem režima, niti odobravanjem jednostranih akcija kroz Vijeće sigurnosti UN-a niti sudjelovanjem u bilo kakvim političkim urotama", istaknuo je Lavrov.

Njegov komentar odnosio se na izjavu glasnogovornice State Departmenta Victorie Nuland koja je dala naslutiti da su Washington i Moskva razgovarali o strategiji u Siriji nakon Asada.

Vezane vijesti

Rusija optužila SAD da naoružava sirijske pobunjenike

Rusija optužila SAD da naoružava sirijske pobunjenike

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare u srijedu u Teheranu optužio je Sjedinjene Države da isporučuju oružje… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 16.06.12. 16:02

Mirovni plan je u biti ubacivanje spijuna u odorama UN-a medju zaracene strane kako bi mogli bolje izvjestavati s terena svoje nalogodavce. Nikakvog mirovnog plana nema, ovo je odmjeravanje snaga zapadnih imperijalista i Rusije s Kinom s druge strane. Tko pobjedi u ratu odrediti ce sire podrucje za nekoliko decenija. Slicno je bilo i na pdrucju bivse Juge prije 20 godina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika