15.06.2012. / 18:56

Autor: Hina

Američki i hrvatski stručnjaci o cyber kriminalu

Američki stručnjaci za cyber kriminal sastali su se s hrvatskim stručnjacima na tome području, u sklopu inicijative američkog veleposlanstva za jačanjem suradnje dviju država u borbi protiv kriminala na internetu, priopćilo je u petak veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu.

Američki i hrvatski stručnjaci razmijenili su iskustva u borbi protiv cyber kriminalaAmerički i hrvatski stručnjaci razmijenili su iskustva u borbi protiv cyber kriminalaAmerički stručnjaci za cyber kriminal sastali su se s hrvatskim stručnjacima na tome području, u sklopu inicijative američkog veleposlanstva za jačanjem suradnje dviju država u borbi protiv kriminala na internetu, priopćilo je u petak veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu.

Erica O'Neal iz američkog ministarstva pravosuđa i Marcus Rodgers, direktor forenzičkog programa na sveučilištu Purdue razgovarali su s hrvatskim policijskim službenicima, državnim odvjetnicima, informatičarima, stručnjacima za forenziku i pripadnicima akademske zajednice.

Američki stručnjaci su na tim sastancima naglasili da, što je društvo ovisnije o tehnologiji, to je važnija borba protiv cyber kriminala, navodi se u priopćenju.

Istaknuli su da su ključni kombinirani napori institucije kaznenog progona, vlade, privatnog sektora i akademske zajednice kako bi borba protiv cyber kriminala i kriminalaca bila uspješna, dodaju se u priopćenju američkog veleposlanstva.

Posjet O'Neal i Rodgersa dio je inicijative veleposlanstva SAD-a u Zagrebu kojoj je cilj pomoći Hrvatskoj da razvije kapacitete za borbu protiv cyber kriminala i učinkovito iskoristi digitalne dokaze u sve većem broju kriminalnih istraga.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
15/6/12

alians, 16.06.12. 12:25

jao kako interesantna tema....ameri u zadnjim pokusajima odrzavanja svojih tajni i igranja serifa.....ni oni kao ni mi ne shvacamo da je doslo vrijeme tehnologije koja razotkiva prljave rabote....
kolike godine isti zive samo na vojnoj snazi-ucjenjujuci ekonomiju....zivim za momenat kad ce ekonomija da postane nezavisna od politike....kako u Americi, tako i u EU-a dalje i kod nas.......
dok su nas isti uvjeravali jos u vrijeme dok smo nesto znacili, kako su oni mocni-u cilju ocuvanja svoje moci
dovedose milijune gradana ne samo Hrvatske nego i drugih drzava na prosjacki stap......konacno treba doci
na vidjelo prava istina....prava slika ekonomske moci....a to sigurno nece biti ista slika kakva nam se danas prezentira......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika