15.06.2012. / 19:37

Autor: Hina

GOAP stiže i u Hrvatsku

Predsjednik Republike Ivo Josipović na Facebooku i Ministarstvo poduzetništva i obrta priopćenjem, potvrdili su da je Dave McClure, osnivač poduzetničkog inkubatora '500 startups' i suorganizator investicijskih turneja GOAP, prihvatio poziv predsjednika Josipovića i ministra Gordana Marasa i ove će jeseni doći u Zagreb u sklopu istočnoeuropske turneje.

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Ivo Josipović na Facebooku i Ministarstvo poduzetništva i obrta priopćenjem, potvrdili su da je Dave McClure, osnivač poduzetničkog inkubatora '500 startups' i suorganizator investicijskih turneja GOAP, prihvatio poziv predsjednika Josipovića i ministra Gordana Marasa i ove će jeseni doći u Zagreb u sklopu istočnoeuropske turneje.

"Sa zadovoljstvom mogu izvijestiti kako je naša zajednička akcija lobiranja prema GOAP-u uspjela te je Zagreb uvršten na vrlo kratak popis zemalja koje će posjetiti jedna od najmoćnijih skupina tehnoloških investitora. Loptica je sada u našem dvorištu. Moramo svi zajedno dokazati kako su Hrvatska i regija pravo mjesto na kojem ne samo da nastaju sjajne i inovativne ideje, nego da smo u stanju ponuditi znanje, ljude, okruženje, energiju i poslovni okvir u kojem te ideje mogu uspjeti i uspješno se razvijati", piše predsjednik Josipović na Facebooku.

"Na nama je da se u sljedećih nekoliko mjeseci pripremimo, da Hrvatsku predstavimo u najboljem mogućem svjetlu i da od 'geekova s aviona' osiguramo ne samo njihove investicije nego da upijemo i iskustvo i znanje koji oni sa sobom donose", napisao je predsjednik Josipović na svom Facebook profilu.

I ministar Maras je svoj poziv Daveu McClureu uputio putem društvenih mreža. On je američkog investitora pozvao preko Twittera, a danas je pristigla i službena potvrda da će McClure u sklopu istočnoeuropske turneje "Geeks on a Plane" posjetiti Zagreb, priopćilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Predstavnici investicijskog fonda 500 Startups, fonda koji ulaže u internetske startupove, na svojim su internetskim stranicama objavili da su zahvaljujući intenzivnom lobiranju iz Hrvatske - hrvatskih tviteraša te predsjednika Josipovića i ministra Marasa - donijeli odluku da će se zadnja 'postaja' istočnoeuropske turneje održati u Zagrebu u drugoj polovici rujna ove godine, kaže se u priopćenju.

Ministarstvo je izrazilo "zahvalnost hrvatskoj internetskoj zajednici bez čije pomoći se zasigurno ovaj važan investicijski događaj ne bi održao u Hrvatskoj, već u Poljskoj koja je bila drugi kandidat za završnu postaju GOAP turneje". Tako su se Zagreb i Hrvatska pridružili Moskvi, Tallinu i Berlinu u kojima će se također održati GOAP konferencija u jesen 2012., navodi Ministarstvo u svom priopćenju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika