16.06.2012. / 13:32

Autor: Hina

Iz španjolskog kampa:

"Nema dogovora s Hrvatima"

"To su velike gluposti. Svi smo mi sportaši i želimo u svakom susretu pobjedu. Nitko ne razmišlja o rezultatu 2:2, već o tome kako potvrditi prolaz u četvrtfinale", poručio je španjolski izbornik Vicente del Bosque

Andres Iniesta (arhiva)Andres Iniesta (arhiva)'Plakanje' talijanskih medija o mogućoj hrvatsko-španjolskoj zavjeri u posljednjem kolu skupine C EURA u Poljskoj i Ukrajini sve više iritira redove aktualnih svjetske i europskih prvaka Španjolaca.

"To su velike gluposti. Svi smo mi sportaši i želimo u svakom susretu pobjedu. Nitko ne razmišlja o rezultatu 2:2, već o tome kako potvrditi prolaz u četvrtfinale", poručio je španjolski izbornik Vicente del Bosque.

Premda Italija prije svega mora pobijediti Irsku, na "čizmi" se jedino govori o utakmici između Španjolske i Hrvatske i bojazni da ne završi rezultatom 2:2 kojim "furija" i "vatreni" idu dalje, a Italija ispada. Zbog toga talijanski novinari u zadnja dva dana na novinarskim konferencijama postavljaju samo jedno pitanje "hoćete li odigrati 2:2?"

Na jedno takvo španjolski veznjak Andreas Iniesta je pomalo nervozno odgovorio.

"Protiv Španjolske se nitko nema pravo nadati bodu. Mi u svakoj utakmici idemo po pobjedu", kazao je veznjak Barcelone.

Na pitanje gdje ima više prijatelja u Hrvatskoj ili Italiji, Iniesta je bio odriješit. "Moji prijatelji su u Albaceteu, a ne u Hrvatskoj ili Italiji. Svi smo mi veliki sportaši i nema govora o nekakvom namještanju rezultata. Tvrdnje o mogućem dogovoru rezultata 2:2 su ispod nivoa i to je udarac na poštenje španjolskih igrača", kazao je Iniesta.

"Furija" je smještena u okolici Gdanjska u mjestu Gniewino gdje je zakupila cijeli hotel Mistral Sport kako bi imala potpuni mir. Zanimljivo, Španjolci su izabrali hotel sa četiri zvijezdice premda su savim sigurno njigovi igrači navikli na viši standard.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika