17.06.2012. / 10:56

Autor: Hina

Swoboda:

Oprez prema Nikoliću

„Treba vidjeti hoće li Nikolić, kada bude dolazio u Republiku Srpsku, donijeti i neke nove nemire. Iako sada drukčije govori, ne treba zaboraviti njegovu raniju nacionalističku retoriku“, rekao je Swoboda

Hannes Swoboda: Photo: Patrik Macek/PIXSELL Hannes Swoboda: Photo: Patrik Macek/PIXSELL Čelnik socijaldemokratskih zastupnika u Europskom parlamentu Hannes Swoboda ocijenio je da izbor Tomislava Nikolića za predsjednika Srbije neće negativno odraziti na BiH, ali je i dodao da ipak treba ostati oprezan s obzirom na Nikolićevu prošlost.

„Treba vidjeti hoće li Nikolić, kada bude dolazio u Republiku Srpsku, donijeti i neke nove nemire. Iako sada drukčije govori, ne treba zaboraviti njegovu raniju nacionalističku retoriku“, rekao je Swoboda kako ga u nedjelju citira Dnevni Avaz.

Pozvao je vlasti u Bosni i Hercegovini na snažnije promjene, kako bi se zemlja približila članstvu u Europskoj uniji istaknuvši da sadašnja politička kriza izazvana promjenom koalicijskih saveza ne treba utjecati na taj cilj.

„Nije važno koja je koalicija na vlasti ako je ona uspostavljena demokratskim putem. Za novu vlast najvažnije je da hitno djeluje i da zemlju i građane ubrzanim koracima povede k Europi“, rekao je Swoboda za Dnevni Avaz.

Ovaj dugogodišnji izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku, dodao je da BiH zaslužuje članstvo u Europskoj uniji, no da do toga neće stići tako što će predstavnike vlasti netko voditi za ruku.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 17.06.12. 12:34

Culex, 31.3.2012./2o.o3.h ,"Srbija nije doživjela katarzu". op.G. Nikolić je kragujevčanin.Nadimak "grobar"slijeduje kao bivši direktor kragujevačkih pogrebnih usluga. "


registracija
28/4/10

Zvonko, 17.06.12. 13:28

Ako su to bile nacionalističke, kako bi tek izgledale šovinističke izjave?


registracija
30/9/09

davor12345, 17.06.12. 14:11

Prije će deva proći kroz iglene uši, nego Nikolić postati "demokrat". Uzalud Vam trud svirači! Čak i da hoće, istog čaa bi postao izdajnik u očima svojih birača. Četništvo i slične ideologije i demokracija ne idu ruku pod ruku. On je sam u zamci svoje ideologije i ne može se iz nje izvući. On bi najradije da ostane četništvo kao službena ideologija i da takvi uđu u EU.


registracija
30/9/09

davor12345, 17.06.12. 14:14

A i kod nas je nacionalizam često = šovinizam, samo srećom ne masovan. Glavaš i bratija su najbolji primjer. Sprdnja s demokratskim uređenjem i zdravim razumom.


registracija
12/1/11

bozhidar, 17.06.12. 16:24

e da se samo radi o nikolicu ili nikolicu/cetnicima, ne bi bilo bas toliko lose; ali, treba racunati i sa srpskim 'znanstvenicima', inim politicarima; skoro svim popovima, novinarima, 'prosvjetiteljima', vojnicima, redarima, pa i 'seljacinama', lopovima, et al.
===
dakle, hoce oni u asojalisticku [fasistcku] evropu.
da je ta soijalisticka ili na put gradnje sto vece ravnopravnosti medju pojedincima i narodima, ne bi nikolic ni oko 70-90% srba ikad zelio u takovu evropu.
dakle, nikolic zna svoju evropu i eto njega rado cak i u berlinu, becu, a kamoil ne u moskvu ili washington.
i di je nikolic, tu je i tudjman, pavelic, draza, franco, hitler, obama, cameron.
dakle, smrt slobodi i zivio fasizam! za planet spreman!


registracija
12/1/11

bozhidar, 17.06.12. 16:39

a democracy [or 'democracy'] often is the best fascist governance ever invented thus far.
anyone who knows but 10% of what 'democracies'; such as in UK, US, france, italy, did to korea, vietnam, bosnia [until '95], rwanda, iraq, palestina, libya, syria, nicaragua, cuba.. and still do, would testify to that fact.
====
of course, the best governance is a timo-democratic one.
present ones are much, too much plutodemocratic; resultants are bloodshed all over the planet; its destruction, more wars/threats of war, blockades, drone attacks on civilians, sanctions, spread of hatred-fears, hopelessness...


registracija
12/1/11

bozhidar, 17.06.12. 16:49

pa i hrvati, ili dobrih 60% njih zele, u pavelicevu evropu; te u jednakoj mjeri kao i srbi u mihajlovecivu.
doduse, nacuo sam da se ta dva lijepa momka [obojica bil vrlo ljupki..] nisu ikad rukovali; ali, eto, da su sad zivi; te se nasli u berlinu, pa i u moskvi, oni bi se i zagrlili, a kamoli ne rukovali, huh?
a zasto ne, kad su obojica toliko prezirali 'seljacine', 'nepismene' i soijalizam!!!.
zvio fascism?????


registracija
12/1/11

bozhidar, 17.06.12. 19:19

e da ustase i cetnici samo socijalizam [ravnopravnost] preziru-mrze, ali oni preziru i seljane, sijace, seljake, poljodjelce, radnike, pastire, a slave kraljeve, plemice, vojvode gjenerale, koljace, et al.
zato su se skoro svi dzenerali toliko silno i obogatili [i o osilili]], a to nebi islo da nisu mrzili svoje vlastite narode, odn 'seljacine', tezake, radnike, zene, itd.
i, gledaj ?svi [do jednog] toliko vole isusa i popove.
a tko nebi kad kovanice tako lijepo zveckaju??mozda i ja! nedaj bogovraze!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika