17.06.2012. / 12:19

Autor: Hina

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i podatke za reklamne proizvode pod "sponzoriziranim statusima".

ArhivaArhivaDruštvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i podatke za reklamne proizvode pod "sponzoriziranim statusima".

Prema sudskim dokumentima od početka lipnja, dostupnima na internetu od subote navečer, Facebook i tužitelji, u prvom redu korisnica iz američke države Washington Angel Fraley tražili su od jedne savezne sutkinje u San Joseu da potvrdi njihov dogovor zaključen tijekom posredovanja.

Posrednik je objasnio da su se strane dogovorile da Facebook oslobodi 10 milijuna dolara koji će biti podijeljeni "skupinama tužitelja".

Tužba je podnesena u ožujku 2011. Fraley i još nekoliko korisnika, posebice roditelja maloljetnika, tražili su zajednički proces u korist svih članova Facebooka registriranih 24. siječnja 2011. kojima je ime, fotografija i identitet upotrijebljeni u "sponzoriziranim statusima".

Tužitelji tvrde da je Facebook koristio podatke korisnika bez odobrenja.

Sponzorizirani statusi, pokrenuti početkom godine, diskretne su reklamne poruke koje se pojavljuju na stranici Facebooka korisnika i govore mu da jedan od njegovih "prijatelja", čije se ime i fotografija pojavljuju, "voli" proizvod oglašivača.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika