17.06.2012. / 18:53

Autor: Hina

Kritike Svjetske banke

'Europa prekasno i premalo protiv dužničke krize'

"Europski političari djeluju uvijek s danom zakašnjenja i uvijek obećavaju jedan euro manje. Poslije kad se to pokaže premalim, dodaju nova sredstva", kazao je Zoellick njemačkom tjedniku Der Spiegel od ponedjeljka

Robert ZoellickRobert ZoellickEuropski čelnici djeluju uvijek prekasno i premalo u rješavanju dužničke krize u euro zoni i sad moraju brzo preći na djelo, izjavio je predsjednik Svjetske banke Robert Zoellick u razgovoru za njemački tjednik Der Spiegel.

"Europski političari djeluju uvijek s danom zakašnjenja i uvijek obećavaju jedan euro manje. Poslije kad se to pokaže premalim, dodaju nova sredstva", kazao je Zoellick njemačkom tjedniku Der Spiegel od ponedjeljka.

Europska središnja banka dopustila im je da dobiju na vremenu dajući gotovinu ali europski čelnici su vrlo malo napravili za rješavanje strukturalnih problema euro zone, ocijenio je on.

Predsjednik Svjetske banke pozvao je na hitno djelovanje Europljana.

"Nije više stvar koji će model Europljani odabrati. Samo moraju neki izabrati. Brzo", naglasio je Zoellick pozivajući Njemačku da odigra vodeću ulogu u promicanju proračunske i strukturalne reforme.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika