18.06.2012. / 14:20

Autor: Totalsport

WTA Birmingham: Janković i Oudin u finalu

Uistinu se 20-godišnja Melanie Oudin, svojedobno 31. tenisačica svijeta, a trenutno tek na 208. poziciji na WTA ljestvici, naigrala ovih dana u Birminghamu

Jelena Janković (Reuters)Jelena Janković (Reuters)U nedjelju se kiša napokon smilovala organizatorima WTA turnira u engleskom Birminghamu, pa su dovršeni četvrtfinalni i polufinalni mečevi, a plasman u finale izborile su peta nositeljica, Srpkinja Jelena Janković i Amerikanka Melanie Oudin.

Uistinu se 20-godišnja Melanie Oudin, svojedobno 31. tenisačica svijeta, a trenutno tek na 208. poziciji na WTA ljestvici, naigrala ovih dana u Birminghamu. Dobila je dva meča u kvalifikacijama, u kojima čak nije bila ni nositeljica, a onda je svoj odličan niz nastavila i u glavnom ždrijebu s novih pet pobjeda, ukupno sedam!

Pritom je Amerikanka, koja je prije tri godine igrala u četvrtfinalu US Opena, u nedjelju prvo završila svoj četvrtfinalni meč protiv sunarodnjakinje Irine Falconi, slavila je sa 6-4, 5-7, 7-5, a onda je u polufinalu svladala 8. nositeljicu, Ruskinju Jekaterinu Makarovu 6-4, 3-6, 6-2.

U nedjelju je puno tenisa odigrala i Jelena Janković, koju vodi naš Željko Krajan. Prvo je u nastavku prekinutog meča u subotu svladala Japanku Misaki Doi 6-3, 6-4, da bi potom u polufinalu bila bolja od još jedne azijske igračice, Kineskinje Jie Zheng 6-7(2), 7-5, 6-1.

Prema rasporedu turnira, čak je i finale bio predviđen za nedjelju. No, s obzirom na dužinu polufinalnih mečeva, teško je očekivati da će i Janković i Oudin morati u nedjelju igrati i treći meč istog dana.

WTA Birmingham, polufinale:

Janković (5) - Zheng 6-7(2), 7-5, 6-1

Oudin - Makarova (8) 6-4, 3-6, 6-2

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika