18.06.2012. / 17:10

Autor: Hina

'Uvodi se kazneno djelo obijesne vožnje'

Novim Kaznenim zakonom, koji će stupiti na snagu 1. siječnja iduće godine, uvest će se kazneno djelo obijesne vožnje, najavio je danas ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Orsat MiljenićOrsat MiljenićNovim Kaznenim zakonom, koji će stupiti na snagu 1. siječnja iduće godine, uvest će se kazneno djelo obijesne vožnje, najavio je danas ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Novim zakonom uvodi se novi koncept sigurnosti u prometu, pa će se ta sigurnost proširiti i na promet na moru, rekao je Miljenić novinarima nakon današnjeg predstavljanja Zakona o financijskom poslovanju.

Želimo zaštiti sigurnost kupača i svih osoba u morskom prometu pa će i obijesna vožnja čamcem ili skuterom po moru postati kaznenim djelom, no zasad se još ne zna kakve će biti sankcije, rekao je Miljenić dodavši kako će to ovisiti o stupnju kaznenog djela.

Radna skupina koja prijelog zakona usklađuje s ostalim zakonima predvidjela je i prebacivanje nezakonitog organiziranja kockanja i igara na sreću iz prekršajne u kaznenu sferu, dok će posjedovanje droge za osobnu uporabu postati prekršajno djelo, dodao je Miljenić.

Vezane vijesti

Vandoren hrabri Miljenića

Vandoren hrabri Miljenića

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i veleposlanik EU-a Paul Vandoren susreli su se danas u sklopu svojih redovitih sastanaka vezano za monitoring… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 19.06.12. 18:05

Konačno će hrvatski građani moći podnijeti kaznene prijave protiv vlasti po pravnoj osnovi.Čim se ozakoni ova forma kaznenog djela,ispunjene su mogućnosti za prijavu protiv vlasti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika