18.06.2012. / 18:07

Autor: Hina

Telefonski razgovor europskih čelnika uoči G20

Europski čelnici iz skupine G20 telefonski su razgovarali u nedjelju, uoči početka summita te skupine u ponedjeljak u Los Cabosu, u Meksiku, rekao je španjolski premijer Mariano Rajoy.

Mariano RajoyMariano RajoyEuropski čelnici iz skupine G20 telefonski su razgovarali u nedjelju, uoči početka summita te skupine u ponedjeljak u Los Cabosu, u Meksiku, rekao je španjolski premijer Mariano Rajoy.

Njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Francois Hollande, britanski premijer David Cameron, predsjednik talijanskog vijeća Mario Monti te predsjednici Europske unije Herman Van Rompuy i Europske komisije Jose Manuel Barroso sudjelovali su u toj telefonskoj konferenciji, rekao je Rajoy novinarima.

"Mislim da ćemo odaslati poruku povjerenja u euro", istaknuo je Rajoy, čija zemlja nije članica G20, ali je redovito pozivana na summite tog kluba bogatih i zemalja s gospodarstvima u naglom usponu. Rajoy nije otkrio što je bila tema tog razgovora u kojemu je on sudjelovao u zrakoplovu za Meksiko.

Europski čelnici su se osvrnuli na ishod grčkih izbora na kojemu je pobijedila konzervativna desnica koja zagovara ostanak zemlje u eurozoni i uskladili su svoja stajališta uoči susreta na vrhu, doznaje se ipak od španjolskog izvora.

Sedmi summit G20 počinje u ponedjeljak u Los Cabosu, turističkom mjestu na zapadu Meksika, na krajnjem jugu poluotoka Donje Kalifornije.

Vezane vijesti

Veliki korak za Angelu Merkel, mali za G20

Veliki korak za Angelu Merkel, mali za G20

Angela Merkel može biti zadovoljna summitom skupine G20. Kao hrid o koju udaraju valovi u moru ona je podnijela kritike SAD-a i prije svega zemalja u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika