18.06.2012. / 18:20

Autor: Hina

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Dvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo studijsko putovanje Parkom prirode Kopački rit i rijekom Dunav kako bi upoznali "srce europske Amazone".

Foto: Davor Javorovic/PIXSELLFoto: Davor Javorovic/PIXSELLDvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo studijsko putovanje Parkom prirode Kopački rit i rijekom Dunav kako bi upoznali "srce europske Amazone".

Tijekom trodnevnog studijskog putovanja novinari iz Austrije, Francuske, Velike Britanije, Italije, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Mađarske, zajedno s hrvatskim kolegama obići će Kopački rit i veslati Dunavom, a predstavnici udruga koji se bave zaštitom "europske Amazone" okupljeni u asocijaciju "Čuvari rijeka" upoznat će ih s problemom zbog plana da se tokovi tih rijeka reguliraju.

WWF u priopćenju upozorava kako "Hrvatska agencija za plovne putove snažno promiče svoje planove za pretvaranje Dunava u kanalizirana korita, bez obzira na razorne ekološke posljedice i ignorirajući sve napore da se uspostavi međunarodno zaštićeno područje".

U ožujku prošle godine, naime, potpisan je ministarski dogovor između Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije da se to područje proglasi prekograničnim UNESCO-ovim rezervatom biosfere Mura-Drava-Dunav. Riječ je o 800 tisuća hektara duž 700 kilometara prirodnog toka rijeka Mure, Drave i Dunava kroz pet država (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Srbija).

WWF studijsko putovanje organizira u suradnji s Euronaturom, Hrvatskim društvom za zaštitu ptica i prirode i udrugom Zeleni Osijek.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika