18.06.2012. / 18:50

Autor: Hina

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog iskaza Stjepana Fiolića o bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Stjepan FiolićStjepan FiolićUSKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog iskaza Stjepana Fiolića o bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

USKOK je naveo na svojim internetskim stranicama kako ne može reći što je od objavljenog navodnog iskaza točno a što nije zbog tajnosti istrage. Naglašava da navodi iskaz nije procurio iz DORH-a ni USKOK-a te oni da nisu izvor tih informacija.

Ističe da nije točna ni medijska tvrdnja da su potvrdili objavljene navode, kao ni izjava branitelja Ive Sanadera da je Državno odvjetništvo plasirao te informacije u javnost.

"Informacije koje USKOK može i smije objaviti službeno se priopćuju na internetskoj stranici, dok izvore objavljenih tekstova, koji u nekim slučajevima ne odgovaraju stanju predmeta, treba potražiti među drugim sudionicima postupka", navodi USKOK.

Mediji su objavili da je Fiolić nedavno otkrio USKOK-ovim istražiteljima da je Sanader kod njega sakrio pet Bukovčevih slika, procijenjenih na 230.000 eura i da je Sanaderu dao oko 20 milijuna kuna izvučenih iz prodaje zgrade u Planinskoj.

USKOK je u travnju zbog nezakonitosti oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu, teške 26,4 milijuna kuna pokrenuo istragu protiv Sanadera, bivšeg zastupnika HDZ-a i vlasnika lanca mesnica Fiolića, te bivšeg HDZ-ovog ministra Petra Čobankovića i sudskog vještaka Mate Bitange.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 19.06.12. 10:39

Ma može Uskok i Dorh pisat na svojim stranicama što god hoće o tome koje informacije mogu i smiju podijeliti s javnosti, to svi znamo. Kao što znamo da se , gle čuda, nikad nije otkrio izvor vrlo povjerljivih podataka. Pametnome dosta!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika