Objavljeno u Nacionalu br. 866, 2012-06-19

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Transparent s ovim duhovitim natpisom, nošen u našoj gay-paradi, pokazan je na TV na jedno pola sekunde, dovoljno za likovanje nad nekulturnim građanima koji homoseksualcima savjetuju da nestanu s javne scene

Ivan StarčevićIvan StarčevićDNEVNIK 3

Srijeda, HRT 1, 23.03

“Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu Jelinić u Dnevniku. Pozdravljam vas. Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva”. HRT objavljuje ovo vrlo zanimljivo stanovište neoprezno ležernog predsjednika jedne cehovske udruge, koji si javno uzima pravo da diskriminira članove u skladu s mjestom koje zauzimaju u njegovim predsjedničkim uspomenama. On se sjeća. U skladu s paragrafima njegova tajnog memoranduma novinar Siniša Kovačić, kao ni HRT, nemaju pravo na zaštitu od nasrtaja korumpirane političarke Holy. Možda ovom prigodom jednom zauvijek Dukaner zapamti da je glupo svoje privatne rasističke zvizdarije distribuirati SMS-porukama, a još gluplje tražiti od HRT-a da ih objavi. Informativnom programu svaka čast na objavljivanju dijela memoara promašenog novinarskog prezidenta, ein Dukanera, a i na večerašnjem gostovanju sveuč. prof. Smiljane Leinert Novosel koja je, glede prozirnog skrivanja bivše ministrice Holy iza privatnosti svoje stranačke pošte, jasno rekla da javna osoba nema privatnog života.


NEDJELJOM U DVA

Nedjelja, HRT 1, 14.00

Gošća-lubeničarka Mirela Holy, izvana zelena iznutra crvena, pokazala je svojim korupcionaškim pisamcem kako bi ona, tj. SDP, restrukturirala Hrvatske željeznice. Ni sam HDZ ne bi znao bolje. Lijepo uputiš, što bi jednako primitivno tehnologijom fascinirani Mato Arlović rekao, emajl i sve je u redu. S e-mail Holy trebao je gostovati SMS Duka, inače rođeni predsjednik udruge novinara. On je svoju privatnu poruku članstvu i cjelokupnoj javnosti nagnječio na mobitel, adresirao na HTV i ostao u čudu kako se stvar proširila. Dok gđa Holy priča kod Stankovića, žalosna kao da je jednojajčana blizanka Jadranke Kosor, cijela njena aferica maksimalno je dobro došla predsjedniku njene SDP-stranke Zoranu Milanoviću da sakrije svoje valjanje po Tedeschijevim plahtama. Njegovo veličanstvo ZM svoju vladarsku prostitucija proglašava privatnim druženjem s generacijski bliskim bogatašem Tedeschijem i guvernerom Vujčićem. Čudan je to generacijski šovinizam, baš s gazdama, kao da se siroti Milanović tu pretvorio u vječno gladnog Pometa Trpezu, slugu Uga Tudešaka.

DNEVNIK

Nedjelja, HRT 1, 19.30

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida. Transparent s ovim duhovitim natpisom, nošen u našoj gay-paradi, pokazan je na TV na jedno pola sekunde, dovoljno za likovanje nad nekulturnim građanima koji homoseksualcima savjetuju da nestanu s javne scene. Malo duže trajalo je dok su nam u koloni biciklista odjevenih u crvene majice prikazali nasmiješenu gđu Dijanu Pleštinu, poznatiju kao udovicu Ivice Račana, miljenika nacije. Beznačajni biciklisti su stranačka mladež SDP-a koja se vozila u Hrvatsko Zagorje, na obilježavanje prve obljetnice pothvata u disciplini pejzažne arhitekture. Oni su prije godinu dana u čast preminulog muž gđe Pleštine posadili nježnu lipu, pa su došli pogledati je i zaliti, što ne bi morali da su zasadili nešto otpornije i prikladnije (npr. bršljan ili neki drugi puzavac). Jednako bolesna pažnja ukazana je nogometnoj utakmici starih i mladih članova HDZ-a. Nije održana u zatvorskom dvorištu, nego na slobodi, u čast 23. obljetnice osnivanja stranke.

EURO 2012

Nedjelja, HRT 2, 22.41

Prije i poslije svake utakmice, kao da nije bilo dosta za vrijeme utakmice, gnjave nas kojekakvi stručnjaci za nogomet. Ono što Hrvatskoj televiziji nedostaje jesu stručnjaci za televiziju. Kad bi takvih bilo, nikad ni jedan od njenih sportskih komentatora ne bi ni prismrdio utakmicama, nego bi pod pomnim stručnim nadzorom obavljali jednostavnije novinarske poslove. Vrhunac njihova napredovanja bilo bi sastavljanje vijesti. Večeras poslije utakmice uz voditeljicu sjede Anton Samovojska, popularni Vojska i Elvis Scoria. HRT dnevno troši na tisuće megawata struje na to, da prostite, blebetanje nad mrtvim nogometom, ubijenim već za vrijeme izravnog prijenosa komentarima nogometnih stručnjaka za seciranje krepanih žaba. Unatoč medijskoj histeriji HTV-a, nadamo se da većina muške populacije slijedi narodnu “više vridi moje drage gizda, nego Ajduk i Crvena zvizda”. U riječi gizda prvo je slovo p, a ne g. Takve opscenosti urođena pristojnost brani mi napisati.

VIJESTI

Ponedjeljak, HRT 1, 15.00

Druga vijest: 72000 tvrtki dužno je 43 milijarde kuna. A prva vijest je, a što bi vi, nogomet. Navala je hrvatskih navijača iz inozemstva na Pleso. Ide se na utakmicu u daleki Gdanjsk, tamo će ih biti sedamosam tisuća, povratna cijena avio-karte je prava sitnica, oko četiri tisuće. Padaju izjave da ćemo “mi” pobijediti, čak se u vijestima našao agencijski djelatnik koji hvali naše aerodromsko osoblje. Uvijek smo bili dobri organizatori. Dobro je da se odmah iza sreće naših navijačkih kolektivnih subjekata grunulo s predsmrtnim financijskih stanjem naše drage privrede. Nijedna naša televizija nije tužnu stvarnost dovela toliko blizu svojoj svetoj kravi. Kada će davljenje privrede golim Čačić-Linić-Milanovićevim dlakavim ručerdama biti na početku, a nogometni turizam našijenaca negdje pri kraju vijesti? Ne ćemo saznati, jer u toj dalekoj budućnosti već davno ćemo biti bez struje, plina, televizora i sličnih tričarija.

Vezane vijesti

Kad gđa Holy tako pismeno moli

Kad gđa Holy tako pismeno moli

OTVORENO Srijeda, HRT 1, 22.00 Govorilo se o pet-bočicama i plastičnim vrećicama, koje u Dalmaciji zovu kese. U toj večernjoj emisiji svečano je… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 20.06.12. 07:20

Vi ste se g. Ivane Starcevicu ponovno bacili na isti slucaj iz proslotjednih kaktusa and vijenaca, a sve zato kako bi ste slucaju dali jos znacajniju dimenziju, a znate li zasto? Zato sto ste se prosli put propisno obrukali braneci genijalnu morbidnost Sinise Gela, pa sirenjem problema vase uplitanje postaje nevaznijim. Ali sve je to vec vidjeno, kao ono s Petim danom, na sto vas iz pristojnosti necu podsjecati...Mislim na mijenjanje misljenja i jos neke pojedinosti...
Lijepo se dajte ispricati, jer nista ne kosta, a puno dobra donosi.
Sto se Duke tice tu ste u pravu - najkorisniji je kad ga nema ni cuti ni vidjeti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika