19.06.2012. / 08:33

Autor: Hina

Najbogatiji u Meksiku

Zemlje skupine G20 ističu u prijedlogu svoje završne izjave kako "Grčka jest i ostaje u zoni eura" no da ona "mora ispuniti preuzete obveze" kako bi se popravila gospodarska i politička situacija

ArhivaArhivaČelnici skupine G20 koja okuplja bogate i zemlje s gospodarstvima u naglom usponu počeli su u ponedjeljak navečer sastanak na vrhu u meksičkom Los Cabosu posvećen prijetnjama europske krize po svjetski gospodarski rast.

Sedmi po redu summit G20 počeo je brojnim bilateralnim susretima, poput onoga američkog i ruskog predsjednika Baracka Obame i Vladimira Putina tijekom kojeg su dvojica predsjednika pronašli "brojne dodirne točke" u pristupu situaciji u Siriji, kako je to potvrdio ruski predsjednik Putin. Obojica predsjednika zajedno su pozvali, unatoč razlikama u pogledu na krizu u Siriji, na "trenutačno zaustavljanje nasilja" ocjenjujući kako Sirijci trebaju moći izabrati svoju budućnost "na demokratski način".

Zemlje skupine G20 ističu u prijedlogu svoje završne izjave kako "Grčka jest i ostaje u zoni eura" no da ona "mora ispuniti preuzete obveze" kako bi se popravila gospodarska i politička situacija, doznaje se pri francuskom predsjedništvu. Čelnici ovih zemalja ističu kako Grčka "treba ostati i ostat će" u zoni eura, no da se treba držati preuzetih aranžmana.

G20 izrazio je tako svoje mišljenje nakon što je na nedjeljnjim parlamentarnim izborima u Grčkoj pobijedila konzervativna Nova demokracija, koja bi trebala formirati koalicijsku vladu u korist eura.

Nakon više tjedana političke nesigurnosti Grčka i dalje ostaje u teškoj gospodarskoj situaciji i naći će se početkom srpnja bez dovoljno novca.

Vezane vijesti

Veliki korak za Angelu Merkel, mali za G20

Veliki korak za Angelu Merkel, mali za G20

Angela Merkel može biti zadovoljna summitom skupine G20. Kao hrid o koju udaraju valovi u moru ona je podnijela kritike SAD-a i prije svega zemalja u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika