19.06.2012. / 16:30

Autor: Nacional.hr

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

"Riječ je o tvrtkama koje su u privatnom vlasništvu i koje su po prirodi svoga posla zainteresirane za brodogradnju", ističe neimenovani izvor blizak Vladi i dodaje kako će uskoro i brodogradilište Uljanik u privatizaciju, jednim dijelom kroz radničko dioničarstvo

Foto: Ilustracija (Pixsell)Foto: Ilustracija (Pixsell)Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i Tankersku plovidbu, saznaje Novi list.

Kako tvrde neimenovani izvori, model preuzimanja riječkog škvera i provedba programa restrukrturiranju već su započeli, kao i neformalne konzultacije s Europskom komisijom koja bi mogla prihvatiti ovakav plan.

Saznaje se kako je Europska komisija imala dosta primjedbi na sudjelovanje FGS-ova u privatizaciji 3. maja i Brodotrogira, u međuvremenu je država smanjila svoj udio u fondovima na 25 posto. Uvođenjem brodarskih tvrtki, prvenstveno Uljanik plovidbe, utjecaj države je dodatno pao pa je model sve prihvatljiviji Europskoj komisiji.

"Riječ je o tvrtkama koje su u privatnom vlasništvu i koje su po prirodi svoga posla zainteresirane za brodogradnju. Primjedba da su FGS-ovi pod snažnim utjecajem države neće više stajati kad država svoje udjele spusti na 25 posto, a u ako se u projekt 3. maj ide i s ostalim privatnim tvrtkama jasno je da se u 3. maju događa privatizacija i da država tu više nema utjecaj", ističe neimenovani izvor blizak Vladi i dodaje kako će uskoro i brodogradilište Uljanik u privatizaciju, jednim dijelom kroz radničko dioničarstvo.

Pravi pregovori oko nove runde privatizacije 3. maja tek slijede, naglašava se kako je rok za predaju plana 22. lipnja.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika