19.06.2012. / 16:42

Autor: Hina

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Potaknut prijateljem koji se nije tuširao i nakon višemjesečnog istraživanja, južnoafrički student Ludwick Marishane dobio je svjetsko priznanje za svoj izum, tuširanje bez vode.

Tuširanje bez vode?Tuširanje bez vode?Potaknut prijateljem koji se nije tuširao i nakon višemjesečnog istraživanja, južnoafrički student Ludwick Marishane dobio je svjetsko priznanje za svoj izum, tuširanje bez vode.

Marishane, 22-godišnji student sveučilišta u Cape Townu, izmislio je proizvod nazvan DryBath (suho pranje), gel koji nanesen na kožu djeluje kao voda i sapun.

Izum, koji je nagrađen godišnjom nagradom za studentsku invenciju, vlo je koristan u Africi i ostalim nerazvijenim dijelovima svijeta u kojima vladaju niski higijenski standardi i milijuni ljudi nemaju pristup vodi.

Marishane je pojasnio da je na ideju došao jedne zime kada mu je prijatelj rekao da mu se ne da tuširati jer nije bilo tople vode.

"Bio je lijen i u jednom je trenutku rekao: 'Zašto netko ne izmisli nešto što bi samo nanio na kožu i ne bi se morao tuširati?'". "Bio je to moj 'eureka' trenutak", rekao je Marishane.

Vezane vijesti

Voda koncesionarima

Voda koncesionarima

Prvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveća regionalna izdavačka kuća Europa press holding, a organizirao Jutarnji list započeo je… Više

Komentari

registracija
18/6/12

MENSA, 24.06.12. 08:21

Naši ,znanstvenici u suradnji sa nadležnim državnim tijelima več rade na patentiranju novog hrvatskog proizvoda......"jelo bez hrane"!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika