19.06.2012. / 20:04

Autor: Hina

Sabor sutra o izmjenama i dopunama Zakona o HRT-u

Hrvatski sabor će sutra nastaviti rad raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o HRT-u, prema kojem bi glavnog ravnatelja trebao birati izravno Sabor.

Sabor odlučuje o izmjenama Zakona o HRT-uSabor odlučuje o izmjenama Zakona o HRT-uHrvatski sabor će sutra nastaviti rad raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o HRT-u, prema kojem bi glavnog ravnatelja trebao birati izravno Sabor.

On će upravljati poslovanjem, raspolagati nekretninama i imovinom, predlagati Nadzorom odboru Statut HRT-a, donositi opće akte te predlagati program rada i financijski plan HRT-a. Glavni će ravnatelj imenovati i razrješavati glavnog urednika HTV-a i HR-a, no morat će se savjetovati s novinarima i drugim zaposlenicima koji sudjeluju u stvaranju programa.

Tko će biti glavni ravnatelj odlučit će saborska većina nakon javne rasprave i ispitivanja kandidata pred nadležnim saborskim odborom. To će gledati cijela hrvatska javnost što bi trebala biti brana bilo kakvoj političkoj zlouporabi, poručeno je nedavno iz vlade, koja je zakon i poslala u saborsku proceduru.

Izmjenama zakona jasno se razdjeljuju odgovornosti i ovlasti ravnatelja, Ravnateljstva, urednika, Nadzornog odbora i Programskog vijeća, kako više ne bi dolazilo do kolizija u upravljanju HRT-om.

Uvođenjem pojačanje odgovornosti Glavnog ravnatelja HRT-a, uz postojanje kontrolnog nadzora Nadzornog odbora HRT-a, stvorit će se uvjeti za provedbu restrukturiranja HRT-a, koje do sada nisu uspjela provesti kolektivna tijela koja su upravljala HRT-om. Provedbom programa restrukturiranja HRT-a trebala bi se osigurati njegova reorganizacija, financijska stabilizacija poslovanja i povećano ulaganje u program HRT-a.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/4/12

elem, 19.06.12. 20:29

Da li će konačno ona rugova od babe Hlo otiči u ropotarnicu povijesti i naravno odgovarati za to što je zajedno sa frendicom Čuljakicom mlažnjavala lovu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika