19.06.2012. / 16:38

Autor: Hina

Diktat trojke

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

"Objasnio sam grčkom premijeru Antonisu Samarasu da u pogledu programa reformi za Grčku neće biti bitnih promjena", rekao je Juncker koji je u ponedjeljak ujutro dugo razgovarao s novim grčkim premijerom

IlustracijaIlustracijaČelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu reformi koje zahtijevaju od Grčke i spomenuo je pomicanje rokova.

"Objasnio sam grčkom premijeru Antonisu Samarasu da u pogledu programa reformi za Grčku neće biti bitnih promjena", rekao je Juncker koji je u ponedjeljak ujutro dugo razgovarao s novim grčkim premijerom.

"Prije tri do četiri tjedna sam rekao da ćemo razgovarati o mogućem pomicanju rokova. U Grčkoj traje jača recesija nego u drugim zemljama i može se razgovarati o produženju programa", precizirao je čelnik euroskupine koja okuplja ministre financija eurozone.

On je naveo da ne želi iznositi pojedinosti moguće odgode, i posebice točno trajanje. Čelnik grčke konzervativne desnice Antonis Samaras, pobjednik parlamentarnih izbora 17. lipnja, nada se da će u utorak predstaviti koalicijsku vladu dok bi se euroskupina trebala sastati u četvrtak.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika