20.06.2012. / 14:35

Autor: Totalsport

Pianigiani dao ostavku

Mislim da je to najbolja odluka za Sienu koja kreće u novi projekt s nekim novim trenerom. Meni će taj klub nedostajati. Detalje o mom idućem klubu ću finalizirati idućih dana - izjavio je Pianigiani

Simone Pianigiani Simone Pianigiani Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova talijanskog prvaka.

Aktualni izbornik reprezentacije Italije, 43-godišnji Pianigiani, stvorio je od Montepaschija vodeću silu talijanske košarke posljednjih godina. No, njegovim putem morat će nastaviti netko drugi.

- Danas je moj zadnji dan na klupi Montepachija. Želim se zahvaliti predsjedniku Ferdinandu Minucciju i svim mojim suradnicima. Razgovarao sam s predsjednikom prije nekoliko mjeseci i tada smo već dogovorili moj odlazak na kraju ove sezone. Sada sam mu samo potvrdio tu odluku. Mislim da je to najbolja odluka za Sienu koja kreće u novi projekt s nekim novim trenerom. Meni će taj klub nedostajati. Detalje o mom idućem klubu ću finalizirati idućih dana. Nadam se da ću imati pomoćnika s kojim ću se dobro slagati - izjavio je Pianigiani, kojeg su mediji već preselili u turski Fenerbahçe. Taj turski klub je krajem prošlog mjeseca raskinuo ugovor s našim Nevenom Spahijom, koji nije ispunio očekivanja vrhuške kluba. Nije se plasirao na Final-Four Eurolige, koji se održavao baš u Istanbulu, a u doigravanju prvenstva je ispao već u četvrtfinalu.

- Fenerbahçe? To je klub pun strasti za košarkom, s odličnom strukturom i projektima. Bila bi mi čast ako me žele. No, ne mogu vam reći ništa konkretno o mojoj budućnosti, jer sam napravio tek prvi korak, raskinuo sa Sienom nakon šest godina suradnje. Moj idući klub morat će biti iz inozemstva i igrati Euroligu. Ukoliko pronađem klub u kojem ću imati osjećaj da se mogu boriti za nešto, prihvatit ću tu ponudu - zaključio je Pianigiani.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika