20.06.2012. / 10:23

Autor: Hina

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila vijest da je Mubarak klinički mrtav, a to su potom opovrgli vojni izvori i njegov odvjetnik.

Hosni MubarakHosni MubarakIz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila vijest da je Mubarak klinički mrtav, a to su potom opovrgli vojni izvori i njegov odvjetnik.

Agencija MENA javila je, pozivajući se na liječničke izvore, kako je Mubaraku prestalo kucati srce, te da su liječnici proglasili kliničku smrt nakon neuspjelog pokušaja oživljavanja.Mubarakov odvjetnik Farid el-Deeb izjavio je jednu lokalnu TV-postaju kako je svrgnuti egipatski predsjednik u komi, ali još uvijek živ, te da su pokušaji oživljavanja ipak bili uspješni, a tu vijest su potvrdili i vojno-sigurnosni izvori.

Državna televizija je najavila kako će službena izjava o stanju Hosnija Mubaraka "biti izdana vrlo skoro".

Zasad se samo pouzdano zna da je Mubarak u vojnoj bolnici u Kairu nakon što je pretrpio srčani i moždani udar i pao u komu, te da je disao uz pomoć aparata.

Mubarak (84) je imao niz ozbiljnih zdravstvenih problema otkako je zbačen u veljači prošle godine. On je bio u medicinskom krilu civilnog zatvora Torah otkako je 2. lipnja osuđen na doživoptni zatvor za svoju ulogu u ubijanju prosvjednika. Mubarakovo zdravlje je predmet nagađanja tijekom većega dijela posljednjih godina njegove 30-godišnje vladavine. Na suđenje je u sudnicu dovožen na bolničkim nosilima mada nije bilo jasno od čega boluje.

Vezane vijesti

Novo suđenje Mubarakovim sinovima 9. srpnja

Novo suđenje Mubarakovim sinovima 9. srpnja

Dvojici sinova svrgnutog egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka sudit će se u novom postupku zbog korupcije koji treba početi 9. srpnja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika