20.06.2012. / 13:10

Autor: Hina

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas kako je potrebno najkasnije u sljedećih 45 dana donijeti odluku o tome hoće li Hrvatska nabaviti nove avione za ratno zrakoplovstvo ili ići u remnot postojećih migova te najavio skoru sjednicu Vijeća za obranu koje će o tome donijeti odluku.

Ante KotromanovićAnte KotromanovićMinistar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas kako je potrebno najkasnije u sljedećih 45 dana donijeti odluku o tome hoće li Hrvatska nabaviti nove avione za ratno zrakoplovstvo ili ići u remnot postojećih migova te najavio skoru sjednicu Vijeća za obranu koje će o tome donijeti odluku.

Upitan o tome kakva će odluka biti, a nakon jučerašnjeg otpadanja zadnje pilotske kabine na Migu 21 tijekom probnog leta, Kotromanović je uoči današnje sjednice Vlade rekao kako odluku treba donijeti što prije jer se s njom već ionako kasni.

„Nažalost, dugo se odgađala odluka i meni je žao što se na nju čekalo osam godina. Mi sad na jedan način moramo žuriti i donijeti nekakvu odluku. Razgovaramo i tražimo ono što je za nas najbolje, najrentabilnije, najjeftinije s obzirom na stanje u ukupnom gospodarstvu i financijama“, rekao je Kotromanović i ponovio da će se napraviti „ono što je u ovom trenutku najisplativije i najbolje za Hrvatsku“ te da i idući tjedan slijede razgovori „s nekim ljudima koji nude određene opcije“.

Upitan što je izgledno, remont ili nabavka novih aviona, Kotromanović je rekao kako je „sve izgledno“. „Kao ministar obrane volio bih da kupimo nove avione, ali to ne ovisi o meni. Mi ćemo imati Vijeće za obranu i ono će razmotriti sve ponude do najsitnijih detalja. Ako ćemo imati nešto više novca možemo imati nešto veće ambicije, ako ćemo imati sredstva kakva su danas na raspolaganju onda je to ono što imamo“, ustvrdio je.

Ističe kako je potrebno reagirati „najviše za mjesec i pol dana“. „Mi to moramo naprosto jer bilo koja odluka koju donesemo u ovom trenutku pomalo kasni jer je odluku trebalo donijeti prije tri godine“, dodao je.

Upitan je li točno da će se prodati dio vozila čiju je nabavku Hrvatska ugovorila s tvrtkom Patrija, a kako bi se kupili ophodni brodovi, Kotromanović je rekao kako su sredstva za ophodni brod za iduću godinu osigurana, ali je cilj riješiti se jednog dijela vozila Patrije jer, kako je rekao, ocjena je da Hrvatskoj u ovom trenutku nije potrebno 126 komada. Bolje je da ta sredstva iskoristimo za nešto drugo, kazao je novinarima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika