20.06.2012. / 13:28

Autor: Hina

Jarnjak:

Sanader je bio svemoguć

Prvooptuženi Sanader odbacio je navode da je njegova kći koristila službeni mobitel HDZ-a te da joj je ta stranka plaćala telefonske račune. Za Sanadera je nistiniti i Jarnjakov iskaz oko Osječke televizije i stranačkog BMW-a

Photo: Marko Lukunic/PIXSELLPhoto: Marko Lukunic/PIXSELLBivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu da je bio svemoguć.

"Vi ste kao predsjednik stranke sve mogli, mogli ste raditi mimo glavnoga tajnika, čak ste jednom sazvali sjednicu Predsjedništva HDZ-a, a da me niste ni pozvali", rekao je Jarnjak.

Na Sanaderov upit je li moguće da su Helga Draženović i Željka Canjuga te još neke osobe, koje su najvjerojatnije bile zaposlene u Vladi, radile i za HDZ, Jarnjak je rekao da je to moguće, a da to on nije znao.

Jarnjak je u svjedočenju tvrdio da je Sanader sam donosio odluke o pitanjima koja nisu uvrštena na dnevni red Predsjedništva.

Sanaderova obrane prigovorila je na točnost Jarnjakova iskaza, tvrdeći da u većem dijelu nije zasnovan na vlastitim saznanjima, već da je splet niza zaključaka temeljenih na interpretaciji tuđih, neprovjerenih informacija.

Za Sanaderovu obranu sporne su i Jarnjakove bilješke o događajima u HDZ-u, na koje su prigovorili zbog nevjerodostojnosti jer se, smatraju, ne može utvrditi vrijeme njihova nastanka. Bilješke su načinjene na listovima koji su se mogli naknadno umetati i dopisivati, prilagođavajući to situaciji, tim više što su iste korištene prilikom davanja Jarnjakova iskaza, koji je prvo ispitan kao okrivljeni, nakon čega je dobio status svjedoka, rekao je Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović.

Prvooptuženi Sanader odbacio je navode da je njegova kći koristila službeni mobitel HDZ-a te da joj je ta stranka plaćala telefonske račune. Za Sanadera je nistiniti i Jarnjakov iskaz oko Osječke televizije i stranačkog BMW-a.

Branitelj Ratka Mačeka Tihomir Rubeša u prigovru je rekao kako se ne može oteti dojmu da su Jarnjakove bilješke korištene u funkciji da Jarnjak izbori status svjedoka, jer je u fazi istrage imao drugu procesnu poziciju. "Vjerodostojnost svjedoka je dovedena u sumnju njegovim nastojanjem da zasluži položaj koji je dobio u ovom postupku", rekao je Rubeša.

Jernjak je na upit obrane HDZ-a o poslovanju te stranke, rekao da je HDZ svake godine dostavljao Državnoj reviziji završni račun te da je prihvaćao njezine primjedbe ako ih je bilo, a na kraju, izvješća je usvojio i Hrvatski sabor.

Na pitanja obrane Ratka Mačeka, Jarnjak je rekao da mu se Maček požalio da bi zbog angažmana Fimi medije moglo doći do problema, jer su se počeli pojavljivati naslovi u medijima i činiti političku štetu HDZ-u. U tim se razgovorima, kazao je svjedok, spominjalo Mladena Barišića u kontekstu Fimi medije.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELLPhoto: Marko Lukunic/PIXSELLVezano uz izbore u Osjeku i pitanje Ive Sanadera o Osječkoj televiziji "koliko će koštati", Jarnjak je rekao kako je moguće da se to pitanje odnosilo na neke troškove ali je on shvatio da se to odnosi na kupovinu te televizije.

U svezi donacije od milijun kuna Slavena Tintora, Jarnjak je rekao kako je prihvaćeno stajalište Ratka Mačeka po kojem mu je Tintor dao dvaput po 350.000 kuna, koji je HDZ vratio.

Jarnjak je rekao da mu nije poznato što je s novcem učinjeno kao ni je li uplata evidentirana u HDZ-u.

Svjedok se nije mogao sjetiti iznosa kojim je plaćena carina za stranački BMW, jer je operativnu akciju vodila šefica računovodstva Marica Glavaš. No, prisjetio se, da je on potpisao ugovor o zatvaranju troškova za kupovinu BMW-a.

Suđenje Ivi Sanaderu se nastavlja 2. srpnja, kad bi trebao svjedočiti bivši tajnika HDZ-a Branko bačić.

Vezane vijesti

Sviranje HDZ-u

Sviranje HDZ-u

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak ustvrdio je danas u nastavku suđenju u aferi Fimi medija da je HDZ-u u izbornoj kampanji 2007. bilo važno da… Više

Komentari

registracija
22/4/12

nesolipamet, 20.06.12. 15:39

Kako se mafijaši odriču šefa.....a dok je šef bio.....svi skupa su vedrili i oblačili.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 20.06.12. 16:04

Zaista interesantno za Sanaderovu obranu.Svi lazu samo lopov nad lopovima ne.Po logicnoj vjerovatnosti od 30 svjedoka najmanje 15% govore istinu.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 20.06.12. 16:10

Stari,pokvareni i lažljivi vještac hoće reći da su ostali bili nemoćni.Jedino kaj su mogli je zeti novčeke.Kad god je trebalo.
Ne?


registracija
6/4/12

elem, 20.06.12. 16:28

I ovdje su se HDZ-ovci pokazali kakvi su u stvari ljudi. Oni isključivo gledaju samo svoju korist. Za njih ne postoji značenje lojalnosti, prijateljstva niti ičega moralnog. Dok su imali koristi od Sanadera, samo su im nožni palci virili van, koliko su mu se uvlačili. A sada kao nemaju pojma o ničemu. E, pa ako sada nisu ljudi shvatili o kakvim je spodobama riječ onda nikada niti neće.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 20.06.12. 21:41

Sada to kažeš đubre izdajničko ! A dok se dijelilo šakom i kapom šutio si i ti i ostali krmci iz HDZ-stranke ubojica Hrvatske !


registracija
12/12/10

Klarens, 21.06.12. 02:38

Krezuba slijepa kuchad
..........................................
Vlasnik svega je KPJ
...........................................
Puno , puno vishe nego
.......................................
IKAD prije


registracija
25/6/10

vidra, 21.06.12. 05:52

Čudim se Prodanoviću i Slokovički kako ustraju na uvjeravanju nevinosti Sanadera. Zar se ne gade sami sebe.
Znamo dobro tko je Jarnjak, ali da se i 50% odbaci, ostane jako puno, što dovoljno govori tko je Sanader.


registracija
29/4/09

florenz, 21.06.12. 07:12

Pa Vi ste kao stranka omogućili da vaš predsjednik radi što i kako hoće. Zato sada jeste i tamo gdje ste ai cijelaHrvatska. Nažalost.


registracija
11/1/10

fluid, 21.06.12. 08:17

Tko može pogoditi zašto Jarnjak ima onako veliku nosinu ? Ima li ikakve simboličke poveznice između priče o Pinokiju i Jarnjaku?Simboličke ili stvarne? Nije li Jarnjak i Sanader,HDZ i sveukupna hrvatska politika,lice i naličje jedne te iste hrvatske nemoralnosti i pokvarenosti ? Osobno sam uvjeren da je to sve isto sranje !Prateći samo načelna zbivanja u svim tim procesima - kazališnim predstavama,u stvari,jasno je koja je sve to farsa.Od pravosuđa,zakonitosti pa do utopijsko - očekivanog raščišćavanja lopovske stvarnosti !?Sve je loša predstava za sitnozube ! Problem je što to sitnozubi puše i zobaju !Za količinu smeća,koja se nakupila u ovih 20 godina,bile bi potrebne sve spalionice smeća u Europi.Sa najnovijim tehnologijama filtriranja,a da bi se neutraliziralo i najmanje atmosfersko zagađenje onoga što bi,izgaranjem,izlazilo van.Kontaminacija okoliša,gotovo je sigurna bez obzira na tehnologije.Ovakva sranja nemogu nikakvi filteri zaustaviti.


registracija
12/1/11

siziff, 21.06.12. 08:22

Koji jeftini balkanski opsjenari.
Nije bitno, glavno da stoka sve popuši. Svi zadovoljni.

Sada se prepucavaju oko telefono i perifernih stvari, ponavljajući mantru o sitnišu koji nije vredan spomena, da bi glavni problem ODGOVORNOST, vezano na sumu sa trideset nula ostao nedotaknut.

Pravosuđe igra sinhrono usklađeno.

E..... moji Hrvati, treba vas još žešče jebuckati


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika