21.06.2012. / 14:45

Autor: Hina

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da mandat neće vratiti dok stranka ne riješi njegov status.

Damir BajsDamir BajsSaborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da mandat neće vratiti dok stranka ne riješi njegov status.

Neka se jasno odrede jesam li ja član stranke ili nisam, rekao je Bajs na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, ocijenivši kako se već pet mjeseci u medijima provlače "teze da HSS nema saborskog zastupnika, jer Bajs nije HSS-ovac".

Ako je to točno, neka me Predsjedništvo stranke isključi, ili, u suprotnom, neka mi skine suspenziju, poručio je.

Upitan hoće li vratiti mandat ako ga stranka isključi, Bajs je rekao da će najprije pričekati odluku Predsjedništva stranke, a onda će "biti vremena da popričamo".

Damir Bajs pod stranačkom je suspenzijom jer nije ispoštovao odluku Glavnoga odbora HSS-a da vrati saborski mandat stranci, a Predsjedništvo stranke mu je dalo rok do danas, 21. lipnja, da vrati mandat.

Bajs je podsjetio da mu je bivši predsjednik HSS-a Josip Friščić, nakon odluke da se povlači iz politike, prepustio svoj saborski mandat, koji je ujedno bio i jedini osvojeni mandat HSS-a na prošlim parlamentarnim izborima. Bajs ističe da je on bio drugi na stranačkoj izbornoj listi, odmah iza Friščića, dok je sadašnji predsjednik stranke Branko Hrg bio 14.

Branko Hrg, nakon što je postao predsjednik stranke početkom 2012., pozvao je Bajsa da vrati saborski mandat stranci jer mu je, smatra Hrg, dotadašnji predsjednik Josip Friščić prepustio mandat bez prethodne odluke stranačkih tijela.

Vezane vijesti

Milanović je izgubio kontrolu nad strankom

Milanović je izgubio kontrolu nad strankom

Predsjednik HSS-a Branko Hrg ocijenio je danas da je premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović "očito u jednom dijelu izgubio kontrolu nad… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 21.06.12. 15:44

Prijavite ga USKOKU, pa ce nestati sa politicke scene! Vi njegovi drugovi u kradji znate sve, samo pazite se, jer On isto zna sve! Izbori su blizu, samo tri i pol godine! Hahahaha.......


registracija
29/11/09

Ivis, 21.06.12. 15:46

Pod hitno vratite nam u Sabor pijancinu Jozu!


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 21.06.12. 17:58

Ta izdajnicka strancica se ponasa kao njen veliki uzor HDZ.Puk ju je znao kazniti i dobro je tako,sada se vidi zasto?


registracija
24/7/11

mrvek, 21.06.12. 18:07

Bajs ako si imalo pametan nećeš im dati mndat. To je sad tvoje i ne mogu ti ništa. Kad prođe mandat onda u mirovinu i sve OK.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 21.06.12. 22:57

sada znate zasto sabornjaci zele u mirovinu s 50 godina starosti. Da nesto valjaju u saboru, nakon sabora im ne bi bilo tesko naci posao.

Kada saborsko smece ispliva na povrsinu, brzo se sprema u mirovinu, saborska mirovina je u visini place jednog lijecnika ili sveucilisnog profesora.

Hrvatska danas ima negdje oko 1000 umirovljenog saborskog smeca!!! To je oko 1000 lijecnika, 1000 sveucilisnih profesora koje danas HR drzava nema. Slijedeci put kada budete cekali na lijecnika par mjeseci, samo si mislite da bi bilo daleko vise lijecnika da saborsko smece ide natrag na medunardno trziste rada kada ga izbace iz Sabora!!!! Hrvatsko drze na zivotu ona manjina ljudi koja nesto izvozi....


registracija
22/3/11

vferari, 22.06.12. 10:21

Gospdin Hrg sa politikom nema veze,njemu očito nije jasno da nemože oduzeti mandat Bajsu on je demokratski izabran drugi na listi i ako mu je Friščić prepustio mandat on može djelovati i kao neovisan ako ga izbace iz stranke,neka se malo kosutira sa bivšim i budućim parterima iz hdz koji će imati istih problema naprimjet Kosor.Ako Kosorica skupi dva člana može osnovati svoj klub a Karamarko (špijunčina)može se slikat isto kao i nesposobni Hrg.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika