21.06.2012. / 15:35

Autor: Hina

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski mediji navodeći da bi među zemljama koje će on posjetiti trebala biti i Hrvatska.

Ban Ki-moonBan Ki-moonGlavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski mediji navodeći da bi među zemljama koje će on posjetiti trebala biti i Hrvatska.

Glavni tajnik UN planira od 19. do 26. srpnja posjetiti Hrvatsku, BiH, Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju, kao i Kosovo, prenio je beogradski dnevnik ''Danas'' pozivajući se na neslužbene informacije iz sjedišta UN u New Yorku.

Diplomatski izvori u New Yorku i Beogradu tom listu su potvrdili da očekuju dolazak glavnog tajnika UN vjerojatno u srpnju, ali da točan datum i program posjeta još nisu precizirani.

Domaćini Ban Ki-moonu u Srbiji će, kako se očekuje, biti predsjednik Tomislav Nikolić i sadašnji ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić, koji je nedavno izabran za predsjedatelja Opće skupštine UN.

Ukoliko dolazak Ban Ki-moona bude potvrđen, to će biti prvi posjet glavnog tajnika UN-a Beogradu od raspada bivše Jugoslavije prije više od dvadeset godina.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika