21.06.2012. / 17:22

Autor: Hina

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu idućeg mjeseca, izjavio je u četvrtak predsjednik Hamid Karzai.

Hamid KarzaiHamid KarzaiZemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu idućeg mjeseca, izjavio je u četvrtak predsjednik Hamid Karzai.

"Više ili manje taj iznos će biti obećan afganistanskom gospodarstvu na konferenciji u Tokiju", rekao je Karzai na sjednici parlamenta dajući naznake da će zemlja dobiti tu potporu nakon odlaska većine stranih vojnika krajem 2014.

Zemlje donatori okupit će se u Tokiju kako bi definirali budućnost strane potpore za obnovu i razvitak Afganistana, koji je nakon više od deset godina rata i dalje ovisan o vanjskoj pomoći.

Vezane vijesti

"NATO ubio afganistansku obitelj"

"NATO ubio afganistansku obitelj"

Afganistanske vlasti izjavile su kako je u zračnom napadu Međunarodnih snaga u istočnoj provinciji Paktiji ubijeno dvoje supružnika i njihovo šestero… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika