21.06.2012. / 19:53

Autor: Hina

Putin se zalaže za reforme, upozorava glede prosvjeda

Ruski predsjednik Vladimir Putin uvjeravao je u četvrtak strane ulagače na Međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt Peterburgu da je Rusija predana liberalnim reformama i privatizaciji, a svojim je protivnicima poručio da neće dopustiti da se prosvjedi pretvore u nemire, javljaju ruski mediji.

Vladimir PutinVladimir PutinRuski predsjednik Vladimir Putin uvjeravao je u četvrtak strane ulagače na Međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt Peterburgu da je Rusija predana liberalnim reformama i privatizaciji, a svojim je protivnicima poručio da neće dopustiti da se prosvjedi pretvore u nemire, javljaju ruski mediji.

Putin je rekao na forumu da će se pozabaviti korupcijom te da će pokušati smanjiti oslanjanje Rusije na izvoz energenata.

"Razradili smo cijeli program velikih reformi. On je dobio široku javnu potporu. Njegova provedba je moja glavna zadaća kao predsjednika", rekao je Putin otvarajaći forum.

Kako je dalje rekao, privatizacija mora biti pravedna i poštena. Istaknuo je da je korupcija veća prijetnja ruskom gospodarstvu nego što je to smanjenje cijena nafte.

Putin je opisao Rusiju kao snažnu zemlju koja je sposobna oduprijeti se još jednoj globalnoj ekonomskoj krizi i jasno je rekao da će Moskva provesti reforme pod svojim vlastitim uvjetima.

Ovaj bivši agent KGB-a ponovno je došao na dužnost predsjednika nakon četiri godine. On je osvojio svoj treći mandat, koji će trajati šest godina, nakon što je pobijedio na predsjedničkim izborima u ožujku s gotovo dvije trećine glasova, unatoč velikim prosvjedima.

"Žeđ za promjenom je nesumnjivo motor napretka, ali postaje kontraproduktivna i opasna kada vodi prema uništenju građanskog mira", istaknuo je Putin jasno dajući do znanja kako neće dopustiti da prosvjedi odu predaleko.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
28/1/12

Bvalen16, 22.06.12. 09:13

Ima čovjek pravo jer organizatori prosvjeda u cijelom svijetu su elite i korporacije koje izazovu nemire i ratove pa onda pod krinkom pomoći pljačkaju države i svode na kolonije tj.pokupuju sve vrijedno i izvlače dobit iz istih a ljudi su dovoljno glupi da ih nije teško nagovoriti na rat nudeći im bolju budućnost u navodnoj demokraciji


registracija
9/3/10

nostradurus, 22.06.12. 14:29

Malo mi je sumnjiv taj Putin. Čini se baš i nema pojma . Kako može biti za liberalizaciju i privatizaciju, a da to ne napravi socijalni problem u državi?
scribd.com/doc/89402033/Financijski-Sustav-i-Novac


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika