22.06.2012. / 14:38

Autor: Hina

Putin idućeg tjedna na turneji po Bliskom Istoku

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetit će slijedećeg tjedna Jordan i Izrael, kako bi izložio stajališta Moskve o velikim krizama u regiji, posebice u Siriji, objavljeno je u petak u Moskvi.

ArhivaArhivaRuski predsjednik Vladimir Putin posjetit će slijedećeg tjedna Jordan i Izrael, kako bi izložio stajališta Moskve o velikim krizama u regiji, posebice u Siriji, objavljeno je u petak u Moskvi.

Ruski predsjednik, kojemu je to prvo putovanje na Bliski Istok od kada se u svibnju vratio u Kremlj, u ponedjeljak će u Netanyi, sjeverno od Tel-Aviva, otkriti spomenik vojnicima Crvene armije koji su pridonijeli pobjedi nad nacistima u Drugom svjetskom ratu.

Putin će zatim razgovarati s predsjednikom izraelske vlade Benjaminom Netanyahuom i predsjednikom Shimonom Peresom. U utorak će se sastati s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom, a zatim s jordanskim kraljem Abdulahom II.

Tijekom tog posjeta Putin će otvoriti i ruski kulturni centar u Betlehemu.

Od početka pobune protiv sirijskog režima sredinom ožujka 2011. u represiji i sukobima vojske i pobunjenika poginulo je više od 15.000 ljudi, uglavnom civila, prema posljednjim podacima Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH).

Prema podatcima Ujedinjenih naroda, više od milijun i pol ljudi u Siriji treba humanitarnu pomoć. Humanitarno se stanje pogoršava, upozorio je UN.

Neki analitičari drže da je Putinov posjet prilika za istraživanje terena oko Sirije, kako bi doznali što misle Izrael i Jordan o dolasku ruskih brodova u tu zemlju.

Sjedinjene Države su ovog tjedna ustvrdile da se Rusija sprema poslati tri broda za zaštitu sirijske luke Tartus, jedine ruske pomorske baze na Sredozemlju.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika